Summer Time de middelen om je kat koel te houden

Zomer inspiratie

Inspiratie voor 'n coole kat op hete dagen

Je kat is van nature wel wat gewend, als oorspronkelijke woestijnbewoner. Maar toch… soms wordt ook de Nederlandse zomer poeslief iets te heet onder de pootjes. Zeker de aller jongste en de oudere katten hebben dan wat hulp nodig. No worries, ik help jou en je kat door de zomer heen.
drinken uit de kraan is een sensatie
verkoeling & vocht

Waterfonteinen

Je kat van vocht voorzien is nogal een dingetje. Je woestijnrat is van nature gewend om met minder toe te doen en zijn vocht uit zijn prooi te halen. Maar als die prooi uit een brokje bestaat dan is het noodzakelijk dat je het water drinken zo aantrekkelijk mogelijk maakt. Een waterfontein is zeker bij warm weer heel warm aanbevolen. 

Tenzij je natuurlijk continue bij de waterkraan wilt staan. 

verkoeling voor je kat

7 tips om je kat koel te houden

Als de hitte zelfs je kat te veel wordt

Op zich is je kat wel een liefhebber van warme temperaturen en de meeste vinden het heerlijk om in de zon te bakken. Niet voor niets is de vensterbank een favoriet plekje en wie denk je dat het zonnebaden achter glas heeft uitgevonden… je kat toch zeker! Maar soms is het zelfs voor je kat iets te veel, dus hoe zorg je dat het koel blijft tijdens een hittegolf?

BLOG Hoe krijg je een brokjes kat aan het natvoer blikjes
6 tips om van natvoer een succes te maken

Omdat natvoer veel vocht bevat

Vooral als het warm weer is, dan raken de mensen nog al eens in paniek dat hun kat niet meer eet.. Nou ja, maar heel weinig eet. En dat in combinatie met het zo lusteloos rondhangen? Ja, dan worden ze best onzeker:  “Is er niets aan de hand, hij eet zijn favoriete knabbels niet meer. En zelfs zo’n ontzettend lekker blikje is geen succes” 

Hoe krijg je überhaupt een brokjes kat aan het natvoer? Alleen het argument ‘omdat er meer vocht in zit’ gaat je kat echt niet overtuigen. 

voerbak met koelelement
Je natvoer langer vershouden? Dan is dit voerbakje iets voor jou

Cadeaubox voor je catsitter

Vergeet de catsitter niet als je op vakantie gaat

Als je dan toch op vakantie gaat dan laat je je kat natuurlijk in goede handen achter, of het nu een professionele catsitter is, de buren die iedere dag komen knuffelen of je nichtje die gewoon een weekje in je huis trekt. Een kaartje met wat lieve woorden is altijd leuk om achter te laten. En meteen een fijne plek om dat briefje met al die belangrijke adressen en instructies in te stoppen. 

Laat jij zo’n lief kaartje achter of ga je meteen voor die leuke cadeaubox?

BLOG Schaduw tips voor je kat tunnel 1
4 tips om snel schaduw te maken

Schaduw Tips voor je buitenkat

Terwijl jij van je zonnebedje afdrijft en niet weet hoe snel je naar binnen moet in de koelte… draait je kat zich nog eens om. Een hittegolf, dat is nog eens zonnebaden voor ‘n echte “pussy”! En als het dan toch te veel wordt, gewoon onder een struikje in de schaduw. 

Geen struik te bekennen? Dan mag ik toch hopen dat je wel zo’n leuke speeltunnel voor je kat hebt neergelegd. Als het niet voor de schaduw is dan toch voor het schaduwspel!

BLOG Schaduw tips voor je kat tunnels
4 tips om snel schaduw te maken

Hoe voorkom je zomerse klitten

Tijdens de zomer zijn er ineens meer  foto’s van blote katten op Facebook. Niet omdat iedereen ineens een Sphinx heeft. Maar omdat de klittenvacht heeft toegeslagen en mensen geen andere optie zien dan hun kat te scheren. En hoewel ze zeggen dat hun kat dan ineens weer tot leven komt. Is scheren in mijn ogen echt een laatste redmiddel en niet een zomeroutfit die je gewoon ieder jaar toepast.

Klitten voorkomen in de zomer bij je kat
Geniet van deze zomer en geniet van je kat
Showing 16 of 22 products

Zomer tijd door de ogen van je kat

Een beetje kat zou zeggen de beste tijd van het jaar, heerlijk warm in de zon. Dat zon aanbidden heeft je kat toch uitgevonden. Het kan hem niet snel warm genoeg zijn. De perfecte reden om helemaal niets–nada te doen. Nog zo iets waar je kat in uitblinkt niets-nada-siësta. Wat af en toe niet helemaal begrepen wordt door de mens die vindt dat je iets moet doen en een teken van leven moet geven, anders raken ze maar in paniek.

Maar geeft toe.. siësta houden, je natje en droogje binnen pootbereik. Mensen die je betuttelen en pamperen… menig mens zou er een fortuin voor betalen. Het is gewoon een all-inclusive holiday resort en dat gewoon bij je thuis.

Als je toch een beetje hulp nodig hebt

Dus nee, je kat vindt het niet snel te warm. Tenzij het nog maar een jonkie is, die zichzelf vergeet en druk speelt, die zomaar ergens in slaap valt en vergeet de schaduw op te zoeken. Die heeft absoluut het wakend oog van een mens nodig. En datzelfde geldt ook voor het oudje, die de weg een beetje kwijt is, ook die moet er even aan herinnert worden dat schaduw en drinken toch wel belangrijk zijn.

Er zijn genoeg coole hulpjes te vinden en mijn favourite things vind je op deze pagina. Een simpele maar heel doeltreffende verkoelingsmat, die misschien niet voorzien is van kekke printjes, maar al jaren aan de top staat als het gaat om ligcomfort en antiplak op een kattenvacht. Ook vaak beter bestand tegen kattennagels, niet onbelangrijk want dat coole spul wil je niet in een kattenvacht hebben.

Die wat stevige ice en cool hulpjes hebben hun eigen voordelen, die ik dan ook bij de producten zelf bespreek. En ja, als je dan echt op pad moet is er dus ook zo’n cooling fan een aanrader als je kat niet helemaal mobiel is. Of jij het in je hoofd hebt gehaald om bij deze temperaturen naar een kattenshow of dierenarts te gaan.

Wel even die vacht in de gaten houden

Voor alle langharige katten zijn er natuurlijk de anti-klit sprays, de grove kammen of als je een kortharig oudje hebt een droogshampoo…. die soms niet zo droog is. Want je vacht onderhouden is natuurlijk wel een dingetje met dit weer, te warm om jezelf af te lebberen en daarom noodzaak dat je mens een beetje van wanten weet. Dat die de juiste materiaal in huis heeft en anders even om raad vraagt.

De zomer staat er bekend om dat de klitten in de vacht van je kat vliegen. En bovendien de vacht luchtig houden helpt ook bij het natuurlijke afkoelen van je kat. Dus werk aan de winkel…. voor jou als kattenmens! Want het enige lebberen dat je kat met dit weer doet, is boven een waterbak en als het even kan zelfs een fontein. Heerlijk helder… ehh fris water dus. 

Wordt er een hele zomer lang nou niets gedaan?

Weet je wel hoe lang de dagen dan zijn? En in de ochtend in laat in de avond is het vast genoeg afgekoeld om even een spelletje te spelen. Heerlijk je mens even laten zwaaien met een hengeltje…. dit keer niet zo’n lange maar eentje die een beetje binnen pootbereik is. Waarbij de actie bij de mens ligt en je als kat alleen maar even een poot hoeft uit te slaan.

Ohww en natuurlijk na afloop even trappelen en knuffelen met een echt kattenkruid speeltje. Nog een voordeel van de zomer, de geuren zijn intensiever. Voor je het weet lig je in katzwijm helemaal high en uitgeteld, een toerist in het Vondelpark is er niets bij. Katten of mensen, eigenlijk is er niet eens zoveel verschil.

Heel veel plezier deze zomer!

CATPARENTS UNITED
CATPARENTS UNITED

Wij begrijpen dat je kat familie is en verwennen je lust en leven

AANDACHT VOOR JE KAT
AANDACHT VOOR JE KAT

De collectie is helemaal katvriendelijk samengesteld

PRODUCT ADVIES
PRODUCT ADVIES

Wij helpen je de juiste keuze te maken voor je kat

Praktische Tips
Praktische Tips

Een fijne balans tussen gedrag theorie en alledaagse praktijk

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 41 reviews.