Krabspeelgoed

Tonen 5 van 5 producten

Heb je zin in een krabspelletje?

Ik bedoel niet dat je gekrabd wordt tijdens het spelen met je kat. Maar dat er gekrabd kan worden tijdens het spelen op echt krabspeelgoed. Krabspeeltjes zijn vooral die speeltjes waarbij je kat een balletje moet zien te pakken en dat balletje dan een zetje geeft waardoor het aan de ene kant heel spannend blijft maar aan de andere kant ook zo af en toe voor frustratie kan zorgen omdat je kat dat balletje niet te pakken krijgt. Het voordeel van krabspeeltjes is de integratie van krabkarton zodat je kat die frustratie meteen van zich af kan krabben.

Aanleiding tot spelen geven

Maar zo’n krabgedeelte op krabspeelgoed daagt natuurlijk ook uit voor andere spelletjes. Wat als je nou met een speelstokje langs het krabgedeelte gaat en je kat door te klauwen en te krabben het balletje van het kattenspeelgoed in werking zet. Dan heb je net de aanzetje gegeven waardoor je kat uit zichzelf bezig gaat en wat langer blijft spelen en gaat peuteren en krabben. Laat je kat daar nou erg gelukkig van worden.

Je kat wordt gelukkig van krabspeelgoed!

Krabspeelgoed is ideaal voor de mentale gezondheid van je kat. Het speelgedeelte geeft je kat een uitlaatklep voor zijn energie en gaat verveling tegen en dat krabgedeelte gaat frustratie tegen. Dat maakt krabspeeltjes een absolute must-have voor iedere kattenhuishouding.

Bovendien neemt het kartonnen krabgedeelte heel makkelijk de geur aan van je kat. Tijdens het spelen maakt je kat gelukferomonen aan die hij via zijn pootjes afgeeft aan het krabkarton dat er in deze krabspeeltjes zit. Door die happy-geurtjes wordt het krabspeelgoed nog aantrekkelijker voor je kat.

Krabspeeltjes als vertrouwde geurbommetjes

Juist omdat het karton in krabspeelgoed zo makkelijk happy-geurtjes aanneemt is een krabspeeltje ideaal om in te zetten als je kat moet wennen. Wennen aan een nieuw huis of nieuwe meubels, wennen aan een nieuwe kat of een andere huisgenoot. Maar het is ook makkelijk mee te nemen als je kat uit logeren gaat of mee op vakantie, want zo groot zijn de meeste krabspelletjes niet.

De combinatie van krabben en spelen in krabspeelgoed!

Er zijn verschillende vormen van dit kattenspeelgoed, maar meestal bevatten de krabspelletjes een kartonnen krabgedeelte en een peuter gedeelte met balletjes. Die balletjes zou je ook kunnen vervangen door andere dingen waardoor dit kattenspeelgoed lang aantrekkelijk blijft, maar daar geef ik je graag een andere keer meer tips over.

Het kan ook zijn dat er een krabpaal geïntegreerd is in het speeltje. Waardoor je kat automatisch wordt uitgelokt om op het krabgedeelte te klauwen tijdens het spelen. Is het krabspeelgoed te klein voor jouw kat en is automatisch spelen er niet bij? Kijk dan beslist ook eens naar de kattenhengels om het spelen rond de krabpaal in werking te zetten.

Tot slot is er ook nog krabspeelgoed dat niets meer of minder is dan een krabplank met een verleidelijk kattenspeeltje eraan bevestigt. Alles om je kat maar aan het krabben te krijgen op de juiste plek. En natuurlijk ook alles om je kat maar aan het spelen te krijgen, want daar werd hij gelukkig van…. weet je nog?

Introduceren van een nieuwe kat

Ga je een nieuwe kat of kitten introduceren in je kattenhuishouden, dan is er een geweldige training KITTENintroductie. Deze online training legt je op een hele simpele wijze uit hoe je katten langzaam aan elkaar kan laten wennen, zodat het echte vriendjes worden. En ja, voor zo’n introductie tussen katten zijn krabspeeltjes ideaal.

Maar nu, welk krabspeelgoed is voor jouw kat het meeste geschikt. Gaat hij peuteren of rollen? Er is genoeg keus in het assortiment.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 42 reviews.