Geluidspeeltjes

Filter

Een geluidspeeltje is een verrijking voor je kat

Voor een buitenkat bestaat de wereld niet alleen uit verschillende geuren maar ook uit veel geluiden. Subtiele geluiden die de aandacht trekken en die onderzocht moeten worden en vooral hoge piepgeluiden zijn in trek bij je kat. Voor jouw binnenkat is dat meestal anders, hij kent zo langzamerhand de meeste geluiden wel in huis en hoort ze eigenlijk niet meer (bewust) en slaapt gewoon door….. totdat je een blikje open trekt natuurlijk, dan is hij er als de kippen bij.

Kattenspeeltjes met geluid zijn aantrekkelijk

Juist omdat je kat zo gefocust is op geluid bij de jacht, is een geluidspeeltje een toevoeging aan zijn kattenspeelgoed assortiment. Het is een echte verrijking omdat je hier echt de aandacht van je kat mee kan trekken. Zo’n kattenspeeltje kan natuurlijk van alles zijn, een belletje aan een trappelspeeltje op rammeltje in een muis of het knisperen van een folieballetje. Maar in deze categorie gaat het vooral om speeltjes met piep geluid of een ander soort elektronisch geluid

Geluid on demand

Squeaky toys, zijn de allerliefste kattenspeeltjes die piepen en miepen als je kat ze in beweging zet. Niet van die piepende hondenspeeltjes met een pieper waar de hond op moet bijten. Maar meer sophisticated zoals bij je kat hoort, het geluid werkt op een chip en je kat hoeft alleen maar zijn pootjes te gebruiken om het speeltje met geluid in beweging te zetten. Een kind kan de was doen.

Dus even voor alle duidelijkheid, als de geluidspeeltjes stil liggen dan maken ze ook geen geluid meer. Alleen als ze bewegen of bewust aangezet worden wordt er gepiept.

Geluidspeeltjes voor wat actie

Deze speeltjes dagen je kat echt uit om aan de slag te gaan met het speeltje, ze “roepen om over te gaan tot de actie” door geluid te maken om je kat te lokken. Op deze manier moedigt een geluidspeeltje je kat aan om te bewegen en actief te spelen. Het is echt een mooi middel tegen de verveling, die je binnenkat al snel ervaart als er niet genoeg nieuws te beleven valt in zijn huis.

Een speeltje met geluid is goed voor tussen de oren

Als je kat wordt uitgedaagd met verschillende niet alledaagse geluiden wordt hij mentaal uitgedaagd om de bron van het geluid te identificeren zoals hij buiten ook zou doen als hij op jacht is. Een ander voordeel is dat je met een piepmuis ook je kat kan roepen als je het gepiep koppelt aan een activiteit de je kat leuk vindt, zoals spelen en knuffelen en ja, natuurlijk ook wat lekkers.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 45 reviews.