Kattenhengels

Filter

Kattenhengels voor je indoor jager

Iedere kat moet gewoon een kattenhengel hebben EN een mens dat heel regelmatig met dat ding zwaait natuurlijk. Het is DE manier waarop je een indoor jager actief en lenig houdt. Maar ook DE manier om verveling tegen te gaan en kattenkwaad te beperken. Maar er zijn best heel veel verschillen in hengels en speelstokjes.

Die houten kattenhengeltjes

De kattenhengeltjes met houten stokjes zijn wat mij betreft ideaal voor kittens en daarom zitten ze ook in de katten giftboxen omdat die heel vaak als kittenshower pakket worden gegeven. Met korte kattenhengels kan je niet heel veel zwiepende bewegingen maken, tenzij je heel erg met je eigen armen zwaait.

Voor je kitten maakt dat niet uit, die is toch snel in beweging te krijgen. Bovendien kan dat het hoge springen en druk doen, dat je ziet bij een lange kattenhengel, voor een kitten die nog niet helemaal volgroeit net iets te veel zijn. Sowieso is het raadzaam om je kitten langzaam aan zijn nieuwe omgeving en jouw gebruiken en gewoontes te laten wennen.

Speelstokjes, teasers of ticklers

Voor katten die je niet met een kattenhengel kan verleiden, die dat gezwaai te veel en te eng vinden is een speelstokje ideaal. Op deze manier kan je toch met de verenprooi of sliertjes spelen zonder dat er al te grote en onverwachte bewegingen zijn. Ook heel erg fijn als je zelf niet vreselijk bezig wil zijn met dat hengelzwaaien en tijdens het tv kijken met kleine bewegingen op de bank wil spelen.

Speelstokjes zijn veel beter hanteerbaar en daarom ook geschikt voor het hele subtiele bewegingsspel. Je kunt ze gebruiken voor het verstoppen en bewegen onder dekens en andere kieren en gaten, echt ideaal voor het fijne jachtwerk en zelfs heel erg geschikt voor oudere katten die niet meer zo fanatiek bewegen maar wel verleid worden door de kleine ritseltjes en bewegingen.

Echte kattenhengels zijn flink van formaat

Kattenhengels die wat langer zijn en lekker flexibel kunnen door zwiepen daar kun je een echt dol dwaas jachtspel mee cre√ęren. Dit is actie in de vorm van het rennen achter een prooi, het opspringen om nog net die opvliegende vogel te vangen. Maar ook het laten landen op de grond, het stil liggen, langzaam bewegen om daarna natuurlijk weer tot actie over te gaan, net als je kat klaar zit om toe te springen. Deze kattenhengels zijn er gewoon voor gemaakt om alle facetten van de jachtinstinct van je kat aan te spreken en mag echt niet ontbreken in een kattenhuis.

Prooien aan een ijzerdraad

Behalve de bekende kattenhengels die gebruik maken van een draad waaraan de prooi zit om je kat te verleiden, zijn er ook nog kattenhengels met ijzerdraad. Deze hengels of kattenteasers zitten qua gebruik tussen een kattenhengel en een speelstokje in. Je hebt net wat meer te zeggen over waar de prooi heen gaat en hoe die beweegt, waardoor je in staat bent om kleine en trillende bewegingen te maken. Ideaal als je jouw huistijger helemaal gefixeerd is op het jagen van groot wild….  ehh insecten dus.

Met een kattenhengel cre√ęert je een band met je kat

Geef niet te snel op als je kat niet 1, 2, 3 warm loopt voor je hengelspel. Soms moet hij even de kat uit de boom kijken. Gewoon iedere dag herhalen en er een gewoonte van maken, dan gaat je kat echt wel meedoen. Mijn katten brengen de hengel en speelstokjes zelfs naar mij toe als ze willen spelen, hoe cool is dat? Laat beslist weten hoe jouw kat met een hengels speelt, altijd leuk om de verhalen te horen.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 45 reviews.