Voerpuzzels

Tonen 10 van 10 producten

Voerpuzzels voor je kat

Waarom zou je je kat laten werken voor zijn brokjes? Heel simpel omdat je kat dat van nature hoort te doen. Hij is in het wild heel wat van zijn wakkere tijd bezig met het jagen en verkrijgen van voedsel. Maar bij jou thuis kan je kat dit gedrag niet uiten simpelweg omdat je het voedsel van je kat kant-en-klaar op een bordje serveert. Weg motivatie om zelf nog een poot uit te steken, maar met een voerpuzzel zet je je kat weer aan het werk. Hier komt de voerpuzzel om de hoek kijken, waarmee je jouw kat op een speelse manier weer aan het werk zet.

Voerpuzzels zijn antiverveling

Een van de belangrijkste voordelen van voerpuzzels is dat ze een heel effectief middel zijn tegen verveling bij katten. Door je kat te laten werken voor zijn brokjes, komt hij ook weer in beweging, is hij tussen z’n oren actief met het oplossen van een uitdaging. Zelfs bij de meest simpele voerpuzzel komt er meer bij kijken dan gewoon maar hap-slik-weg. Er moet op z’n minst met de pootjes gewerkt worden om te peuteren of de boel om te gooien. Hierdoor blijft je kat actief en betrokken, waardoor je verveling tegen gaat.

Je kat kan niet schrokken

Voerpuzzels zijn ook een goed idee om je kat langer met zijn voer bezig te laten zijn, je voorkomt er door dat je kat te snel eet. Hij kan geen grote happen tegelijk nemen omdat hij de brokjes hoogstens maar een paar tegelijk tot zijn beschikking krijgt. Dit is voor heel erg handig als je kat steeds honger heeft en de hele dag om eten zeurt. Doordat je kat met een voerpuzzel werkt gaat hij langzamer eten en krijgt hij eerder een verzadigd gevoel, wat een win-winsituatie is voor zowel jou als je kat.

Simpel beginnen

Voerpuzzels zijn er in allerlei vormen, variërend van simpele antischrok bakken en de zogenaamde “snoepballen” tot ingewikkelde puzzels waarbij je kat echt deurtjes moet openen en moet nadenken hoe hij nou bij zijn brokjes kan komen. Het spreekt voor zich dat je heel simpel begint, om je kat gemotiveerd te houden. Je kat is namelijk een opportunist en als hij de lol of de beloning van een voerpuzzel niet inziet, dan kan zijn interesse snel afnemen en hoeft het puzzelen voor hem niet meer.

Voerpuzzels die je kat laten zoeken

Sommige voerpuzzels gaan zelfs nog een stap verder en laten je kat actief zoeken naar zijn eten. Bij deze puzzels, in de vorm van een muis, is het de bedoeling dat je de voermuis verstopt, zodat je kat zijn jachtinstinct kan aanspreken. Bij deze puzzeltechniek is het de bedoeling dat je kat zijn neus gaat gebruiken, dat hij zijn woonomgeving opnieuw verkent en zijn eigen woning moet scannen en patrouilleren alsof het om een echte jachtmissie gaat in zijn eigen territorium. Op deze manier speel je dus in op fysieke en mentale stimulatie, die hand in hand gaan met de natuurlijke behoeften van je kat.

De leukste uitdaging voor je binnenkat

Ondanks dat je kat een opportunist is en het liefst lui achterover hangt als het gaat om zijn eten, zijn voerpuzzels de uitdaging voor een binnenkat om hem nog een beetje met zijn jachtinstinct te connecten. Het is niet voor niets dat voerpuzzels vaak gevonden worden onder het kopje interactieve kattenspeeltjes, maar hier vind je ze waar ze horen in de categorie van Puzzelen & Eten. Ze bieden een uitdagende en boeiende manier voor je binnenkat om te eten, waardoor hij actief blijft, vaker kleine porties eet en op die manier zijn natuurlijke gedrag kan uiten.

Kortom, een voerpuzzel is niet alleen een innovatieve manier om je kat te voeden, maar is ook een verrijking van zijn leven. Maar nu is de vraag welke voerpuzzel is het meest geschikt voor je kat, gaat hij liever op zoek, wil hij peuteren, gewoon rollen of een echte puzzel oplossen?

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 42 reviews.