Houten krabpalen

Filter
Tonen 11 van 11 producten

Houten krabpalen in alle vormen en maten

Als kattenouder wil je natuurlijk het beste voor je kat. Je weet natuurlijk dat je meerdere krabgelegenheden nodig hebt voor je kat zodat die zich helemaal thuis voelt in zijn woonomgeving. Maar om je huis nu helemaal vol te zetten met klimpalen? Deze houten krabpalen collectie is de oplossing!

Waarom kiezen voor een houten krabpaal?

Heel simpel gezegd… deze houten krabpaal collectie is gewoon mooi! Het zijn krabpalen of krabobjecten in verschillende vormen en maten, maar allemaal onder de noemer houten krabpaal. Deze collectie past gewoon in ieder interieur, ze zijn heel naturel en basic en passen bij alle woonstijlen of het nou modern is, bohemien of klassiek er is altijd wel een houten krabobject die zich helemaal thuis voelt in jouw huis.

Kies de juiste krabpaal voor je kat

Tsja, daar zeg je iets… kies de juiste krabpaal voor je kat?! Het is belangrijk dat je een model kiest dat past bij de grootte, leeftijd en de behoefte van je kat. Je hebt houten krabpalen die eigenlijk niet meer zijn dan een kale boomstam, ideaal voor katten die graag krabben en klauwen in hout, omdat dit natuurlijke materiaal goed aanvoelt aan hun pootjes.

Maar de meeste houten krabpalen hebben een deel op hun stam dat omwonden is met sisal touw of zelfs met katoentouw dat wat zachter is voor de pootjes van je kat. Maar er zijn natuurlijk ook houten palen met een jabo (sisaltapijt) oppervlak. Wat het juiste materiaal voor je kat is, ligt aan wat hij gewend is en welk “pootgevoel” hij fijn vindt.

Veel leuker zijn de houten krabobjecten die je hier vindt, deze krabobjecten herken je misschien niet een twee drie als een krabpaal omdat ze heel anders van vorm zijn. En bovendien voldoen ze vaak ook niet aan de vereisten van een normale krabpaal, namelijk je kat moet zich goed kunnen uitstrekken. Of je kat kan echt in de krabpaal klimmen en dan liefst zo, dat er ook nog een slaapplekje beschikbaar is.

Nieuwe generatie krabobjecten

Deze nieuwe generatie krabobjecten zijn er om te voldoen aan al die krabmomentjes die je kat het liefst wil uitvoeren her en der in je huis. Niet het grote hang, krab en klim werk, maar die vervelende “ik zet mijn nagels ergens in” momentjes. En als je dan in meerdere krabmomenten voorziet, dan is het wel zo leuk dat deze houten krabpalen er ook nog een beetje leuk uitzien. Wist je dat, als je deze krabobjecten goed neerzet en zelfs wat opleukt met planten of een leuk beeld, dat ze dan niet eens opvallen als krabmeubel voor je kat.

Het voordeel van een houten krabpaal?

Het uiterlijk is absoluut het grootste voordeel want zoals gezegd, als je dan toch meerdere krabgelegenheden voor je kat moet aanschaffen, dan is het wel een pre dat ze door hun naturel of natuurlijke uitstraling erg fijn te matchen zijn met je interieur en niet meteen opvallen als de zoveelste krabmeubel.

Ander groot voordeel is dat houten krabpalen duurzaam zijn en langer meegaan dan goedkope pluche varianten met hun kartonnen krabkokers. Hout is een natuurlijk materiaal en dat is goed voor het milieu en uiteindelijk ook voor je portemonnee, omdat je minder vaak een nieuwe krabpaal hoeft te kopen omdat je op deze uitgekeken bent.

Wat zijn de voordelen voor je kat

Het fijne van hout is dat dit natuurlijke materiaal de geur van je kat overneemt. Als het krabmateriaal van je krabobject nou ook nog een beetje stevig is, dan blijft je houten krabpaal lang leven. Daar houdt je kat van, lang met zijn kattenspullen doen. Je kat is niet zo van veranderingen, die heeft het liefst zijn vertrouwde geuren om zich heen. Het voordeel van die vertrouwde geuren is dat hij het steeds minder nodig heeft om te krabben.

Deze houten krabpalen laten zich makkelijk met je interieur mengen. Dus geen smoesjes meer, gewoon meerdere krabobjecten voor je kat neer zetten. Wil je weten hoe? Neem dan contact op, ik help je graag.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 42 reviews.