Klimmuur

Filter
Tonen 4 van 4 producten

Een klimmuur om je kat actief te houden

Een klimmuur is echt een geweldig alternatief voor een grote krabpaal of klimpaleis. Als je de klimwand voor je kat goed inricht met verschillende onderdelen dan is het niet alleen de manier om aan de natuurlijke behoefte van je kat te voldoen om zijn omgeving op een 3D manier te gebruiken. Maar zo’n klimmuur zal je kat ook actief houden en biedt veel voordelen voor de gezondheid en welzijn van je kat.

Hoog is een natuurlijke behoefte van je kat

Katten zijn van nature nieuwsgierig actieve dieren die hun omgeving op een 3D manier gebruiken. Een klimmuur biedt je kat de perfecte gelegenheid om naar hogere sferen te stijgen. Hierdoor voelt je kat zich veiliger omdat hij een ontsnappingsroute heeft die buiten het bereik van een natuurlijke vijand of grijpgrage kinderhandjes ligt.

Klimmen houdt je kat lenig

Een klimmuur draagt bij aan de fysieke gezondheid van je kat. Door te klimmen en te klauteren, kan je kat zijn spieren gebruiken en versterken, blijven zijn gewrichten soepel en worden, als je de klimmuur op de juiste manier maakt, zijn balans en lenigheid uitgedaagd. Dit helpt bij het voorkomen van obesitas waaraan zoveel binnenkatten leiden omdat ze simpelweg niet genoeg bewegen.

Een klimwand helpt stress te verminderen

Een klimmuur geeft je kat de gelegenheid om hoog te klimmen ver weg van de drukte op de grond, terwijl hij toch goed in de gaten kan houden wat er gebeurd. Alleen al het idee dat hij omhoog kan geeft rust, het is een ontsnappingsroute voor als het een keer nodig mocht zijn. Voeg nog een hoge ligplek aan die klimwand toe en je kat heeft de mogelijkheid om je gezinsleven rustig te bekijken zonder gestoord te worden. Op die manier kan je kat toch bij alles betrokken zijn, zonder dat hij zich in het “gedruis” hoeft te mengen.

Samen spelen op een klimwand

Zo’n klimmuur biedt echt geweldige mogelijkheden om flink met je kat te spelen en hem achter een hengel aan te laten rennen. Door dit intensieve spelen met je kat op de onderdelen van de klimmuur wordt de band met je kat versterkt. Bovendien geeft een klimwand ook de gelegenheid om snoepjes en lieveling kattenspeeltjes te verstoppen, zodat je kat iets te ontdekken heeft als jij een keer niet zo actief met je kat bezig kan zijn.

Tips voor het uitzoeken van klimmuur onderdelen

Of je nu kiest voor een kant-en-klare klimmuur of zelf een klimmuur maakt, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de klimmuur veilig is voor je kat. Zorg ervoor dat de materialen stevig zijn en dat alle verbindingen veilig zijn bevestigd. Controleer ook regelmatig of er geen beschadigingen zijn en repareer ze op tijd. Je wil natuurlijk niet dat je lieveling van de klimwand afdondert.

Hou bij plaatsing rekening met de leeftijd en lenigheid van je kat en let bij het uitzoeken van de klimmuur onderdelen of ze groot genoeg zijn voor je kat. Die tussenstapjes hoeven natuurlijk alleen maar betreden te worden. Maar het is wel handig als de ligplaatsen je kat ook veilig kunnen dragen en hij er niet afrolt in zijn slaap.

Investering in de gezondheid van je kat

Kortom, een klimmuur is een geweldige manier om je kat gezond te houden. Het is niet zo’n sta in de weg als een groot krabmeubel of klimpaleis en als je het goed doet kan je hem geweldig inpassen binnen je eigen woonstijl en ook gebruik maken van de meubels die je al hebt. Als echte kattenouder weet je hoe belangrijk het is om je kat te laten klimmen en zo’n klimmuur kan je zo uitgebreid maken als je zelf wilt zonder dat het jou meteen in de weg staat.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 38 reviews.