Hoe krijg je een brokjeskat aan het natvoer

Hoe krijg je een brokjeskat aan het natvoer en meer vocht

Vooral als het warm weer is, dan raken de mensen nog al eens in paniek dat hun kat niet meer eet.. Nou ja, maar heel weinig eet. En dat in combinatie met het zo lusteloos rondhangen? Ja, dan worden ze best onzeker:  “Is er niets aan de hand, hij eet zijn favoriete knabbels niet meer. En zelfs zo’n ontzettend lekker blikje is geen succes” Tijd voor wat tips om van natvoer een succes te maken.

Table of Contents

BLOG Hoe krijg je een brokjes kat aan het natvoer blikjes

6 manieren om je kat aan het natvoer te krijgen

Altijd handig als je die hard brokjes kat een keer tijdelijk aan het natvoer moet. Of als het favo blikje ineens niet meer favoriet is. Kortom een mooi lijstje als je op zoek bent naar natvoer dat een kans van slagen heeft bij je kieskeurige kat.

Een succesvolle substantie!

Natvoer is er natuurlijk in vele substanties en eerlijk gezegd, beoordeelt je kat zijn voer eerder op die substantie dan op smaak. Ze zijn niet van die fijnproevers zoals wij dat zijn, dus dat subtiele zoutje, de zoetjes en zuurtjes waar de meest briljante chef-kok de juiste balans in weet te vinden is aan je kat niet besteed.

Natvoer is er in veel vormen en het is vaak even zoeken wat je kat lekker vindt aan substantie. De meest volledige voeren zijn vaak paté-achtig, dat kan een smooth roompaté zijn of een grove Ardenne paté. Je hebt natuurlijk ook vleesbrokjes (in saus of gelei)

En dan zijn er nog de echte stukjes vlees of vis, die grof of fijn kunnen zijn, wat harder of juist een zachte pulled pork substantie. En zitten die stukjes vlees en vis dan in gelei, saus, bouillon of water…. Ik zou zeggen als je kat nog geen natvoer eter is, experimenteer dan eens met substantie en vind zo het favoriete natvoer van je kat.

Dus manier #1 verdiep je in substantie en vergeet even de smaak!

Maak 'n poezensoepje?!

Als je een notoire brokjes eter hebt, dan wil je natuurlijk wel dat je kat meer vocht binnen krijgt. Natuurlijk ga je aan de slag met de water tips. Maar het is ook fijn als je kat wel wat natvoer gewend is… ik kom daar in een andere blog nog eens op terug. Maar voor nu, hoe went je kat geleidelijk aan natvoer als je vuilnisbak al vol afgekeurde blikjes ligt?

Meng het natvoer eens met beetje met water en maak er een soepje van. Let wel even op wat voor soort basis het blikje heeft. Saus, bouillon of water mengen beter, daar zit weinig tot geen verdikkingsmiddel in. Teveel moeite? Dan zijn er tegenwoordig ook kant-en-klaar kattensoepjes.

Manier #2, maak gebruik van een tussenstap en serveer een soepje. Hoeft je kat alleen maar te lebberen en wie weet bevalt dat spul wel dat in zijn drinken drijft?!

Early breackfast, Supper & 'n Midnight Snack!

Geef je het eten in porties? Verplaats de natvoer momenten dan gewoon zoveel mogelijk naar de ochtend, de avond en nacht. Niet alleen handig in de zomer als het heet is, maar eigenlijk het hele jaar door.

Voor het hitteplan regime geldt: eten aanbieden als het weer iets afgekoeld is. Want met die warmte wil je kat echt niet jagen en eten…. zelfs niet als je het kant-en-klaar op een bordje aanbiedt. Zo af en toe een brokje wil er nog wel in gaan, maar natvoer?! Dus het natvoer geef je met warm weer laat in de avond, nog een keer als je naar bed gaat en/of vroeg in de ochtend.

Voila #3 gewoon eten als de temperaturen van de kook af zijn en laten we eerlijk zijn een echte kat houdt van eten bij schemerlicht.
Fresh and Cool voeren tijdens de warmte
Speciaal bakje met koel element
Desnoods een liquid snack om vocht te geven
Je kunt het ook met een vloeibaar snackje proberen

Betere kwaliteit voer...

Als je kat niet zoveel eet, zorg er dan voor dat je een goede kwaliteit geeft. Of het nu nat of droogvoer is, op deze manier krijgt je kat toch zijn vitamientjes binnen en hoeft hij niet zoveel te eten. Nou zijn er geweldige mooie natvoeren, zo volledig en natuurlijk mogelijk. Je kat heeft het alleen niet zelf hoeven te vangen. 

Maar de vraag is of je kat het ook lust… is het zijn smaak wel. Of nee, is het wel van de juiste substantie?! Sjips… toch weer terug naar #1, ga uit van wat je kat nu eet en upgrade de kwaliteit aan de hand van de substantie.

Kwaliteit boven kwantiteit, daar heb je zomaar #4 te pakken! Je kat heeft maar een klein maagje, meer is niet beter.

Afkoelen deel 2?

Heb je een kat die niet uit zo’n eng meganisch bakje wil eten… en liever ruikt waar zijn eten staat. Dan kan je ook gebruik maken van een bakje met een koelelement.. Erg handig voor nat en rauwvoer. Gewoon het element in de vriezer en daarna onder het bakje schroeven. Zo blijft vochtig voer toch langer vers!

En ja, zo’n bakje kan je ook gebruiken om het water langer koel en vers te houden. Voor als de truc met de ijsklontjes in de waterbak niet lukt en je waterfontein na al dat gespetter van je kat droog staat te koken…

Dus #6... keep it cool keep it fresh

Luchtdicht verpakken?!

Heeft je kat om een of andere reden niet genoeg aan een voermomentje in de ochtend of avond, omdat hij gewend is aan de hele dag door te snacken. Dan kan je natuurlijk een voerbak gebruiken met een meganische deksel. Daarin blijft het voer langer vers en die stomme vliegen kunnen er zo ook niet bij.

Niet alleen handig voor natvoer maar ook voor droogvoer. Want ook dat heeft met warm weer erg te leiden en gaat als het wat langer staat flink achteruit in kwaliteit.

En weet je, met #5 heb je zelf ook niet zo’n last van die voerluchtjes want met warm weer wil het toch nog wel eens naar kat(tenvoer) ruiken in huis.

Waarom nou ineens weer natvoer?

Nog meer vocht, voor je woestijnrat

Natvoer… echt ik vind dat je een gedeelte van het dagelijks rantsoen ook natvoer zou moeten geven. Ik ga er absoluut nog een keer verder op in. Maar binnen het hitteplan, lijkt me de reden wel logisch… nog een manier om je kat vocht te geven.

Staat bij jou het natvoer te verpieteren tijdens de warme dagen, maak dan gebruik van een speciale fresh & cool voer of waterbak. 

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 45 reviews.