Kattentunnels

Filter
Tonen 5 van 5 producten

Een kattentunnel als uitvalsbasis voor speelplezier

Een kattentunnel is een absolute must als je net een klein kitten in huis haalt. Het is een manier om zich veilig te voelen en toch alle mogelijke manieren van het jachtspel te beoefenen. Een tunnel daagt je kat uit om op onderzoek uit te gaan en in de tunnel te spelen. Er zijn genoeg tunnels die gaten hebben zodat je kitten de omgeving kan bespieden. Helemaal leuk wordt het als je meerdere katten hebt en ze elkaar uitdagen rondom de tunnel.

Een kattentunnel van nylon

Het voordeel van een nylon kattentunnel is dat hij niet helemaal lichtdicht is. Op deze manier dringen de schaduwen van buitenaf door in de kattentunnel, zodat je kat wordt uitgedaagd om de boel te onderzoeken. Helemaal leuk wordt het natuurlijk als jij gebruik maakt van dit schaduw spel door met een speelstokje op onverwachte plaatsen over de tunnel te strijken of te tikken, zodat je kat deze schaduwbezoeker kan vangen. Het zelfde effect heb je natuurlijk ook als er meerdere katten met de tunnel spelen.

Een geweldige manier om samen te spelen

Als je meerdere katten hebt is een kattentunnel de manier om ze te laten samenspelen. Zo’n tunnel daagt je kat uit om zich te verstoppen en er door heen te sluipen als de ander voorbij loopt. Om natuurlijk op het juiste moment tevoorschijn te springen waarna het spel pas echt goed begint. Maar ook het bespringen van de tunnel omdat je andere kat zich daarin verstopt is een geweldig spelletje. Zo’n nylon tunnel geeft heel veel mogelijkheden met schaduw jachtspelletjes.

Een kattentunnel om je terug te trekken

Je schaft een kattentunnel in eerste instantie aan als speeltunnel. Maar het is ook een heerlijk verstopplekje. Een ideaal hol voor je kat om zich terug te trekken en even de boel de boel te laten. Maar ook een heerlijk schaduwplekje voor buiten als het zomers wel heel erg zonnig is. Dan is zo’n speeltunnel een geweldig schaduw tentje, waar je kat kan wegdommelen of genieten van het schaduwspel van wuivende planten en langslopende mensen en dieren.

Voordeel van een kattentunnel

Een kattentunnel is best een groot object in je huiskamer, maar het voordeel is dat je hem ook zo weer kan opvouwen en wegbergen. Is je kat er op uitgekeken? Haal hem dan weg en berg hem op om de tunnel over een maandje weer te introduceren als nieuwe mogelijkheid binnen de speelroutine van je kat. Wedden dat die tunnel dan weer met open pootjes wordt ontvangen?

Een ander voordeel is dat je de meeste kattentunnels aan elkaar kan verbinden om zo de uitdaging nog langer en onvoorspelbaarder te maken. Want zo’n lange tunnel leg je natuurlijk niet recht neer maar laat je om de stoelpoten heen kronkelen, zodat het sluipen door de tunnel een waar avontuur wordt. Wie weet heb jij wel een kattenhuisje dat je aan de tunnel kan koppelen.

Let op de diameter van de kattentunnel

Een kattentunnel is echt voor alle leeftijden geschikt, of je nou een kitten hebt of een senior. Iedere kat weet zich wel te vermaken met een tunnel, met of zonder jouw hulp. De een zal het vooral gebruiken als schuilplek, de ander vindt het juist een heerlijke plek om te spelen. Let er wel even op dat je kat er makkelijk in past en dat de diameter niet te klein is voor je kat. Grote katten en echte senioren zijn gebaat bij een speeltunnel die een wat groter diameter heeft zoals de XXL kattentunnel. Op deze manier kunnen grote katten ook genieten van een speeltunnel en hoeven oudere katten zich niet in allerlei bochten te wringen.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 42 reviews.