Speelmuisjes

Filter

Speelmuizen voor je kat

Wie een kat heeft, heeft ook ergens wel een speelmuis in huis. Dat is natuurlijk logisch, want muizen zijn het natuurlijke prooi van je kat. Kattenmoeders brachten vroeger muizen mee, zodat hun kinderen konden oefenen en daar hebben wij dus speelmuizen van gemaakt. Het oefenen op speelmuisjes is heel logisch voor een binnenkat om het jagen te oefenen. Bij een kitten zie je dan ook het hele jachtprotocol op zo’n speelgoedmuisje voorbijkomen. Het besluipen, bespringen, het omhoog gooien en natuurlijk de bijt voor de kill, het is allemaal mogelijk met een speelmuisje.

Speelmuis of speelpopje?

Nou gebruikt je kat al lang niet meer alleen speelmuisjes om zijn jachtspel te perfectioneren. Allerlei kattenspeelgoed wordt in muisvorm aangeboden. En kittens spelen graag met allerlei soorten kleine speelpopjes of die nu het uiterlijk hebben van een muis of niet. Maar omdat DE speelmuis nog altijd favoriet is als speelgoed voor je kat, toch een aparte categorie speelmuizen, zodat je ze allemaal overzichtelijk bij elkaar hebt.

Bontmuisjes extra aantrekkelijk

Je kunt er iets van vinden, maar je kat vindt echt bont heel erg aantrekkelijk. Aan dit materiaal zit nog een natuurlijke geur en als de muis een beetje goed gemaakt is, heeft hij ook een hele fijne bite voor je kat. En daar gaat het je kat allemaal om. Dat je kat net zoals bij een echte muis deze speelmuis kan bejagen en na de vangst zijn deze bontmuisjes dan ook heerlijk in de lucht te gooien…. het is net echt. Een deel van deze bontmuisjes zijn ook als prooi aan een kattenhengel te haken, waardoor het jachtspel nog spannender wordt.

Geurige muisjes zijn ook in trek

Natuurlijk zijn er ook speelmuisjes met kattenkruid vulling, die worden meestal gebruikt om heerlijk tegen aan te trappelen, te likken en eens flink de klauwtjes in te zetten. Dit zijn echt speelmuizen waarbij je kat heerlijk weg kan zwijmelen en zelfs van in katzwijm raakt. Er is ook een speelmuis met een valeriaan mengsel in zijn buik, maar die speelmuis is wel aan de grote kant, van een echt trappelformaat en die heet dan ook Ratzz zodat je ook meteen gewaarschuwd bent. Dit is geen zoete speelmuis, maar serious business… niet dat je kat zich daar iets van aan trekt die gaat het gevecht met deze super speelmuis maar wat graag aan.

Speelmuizen met een verrassing

Dit keer geen verrassing in de vorm van een vulling met kattenkruid of andere kattengeuren. Maar een eetbare verrassing die je er zelf in stopt. Dit is een apart soort muis die je als een soort voerpuzzel gebruikt. Anders dan bij de voerballen waarbij het de truck voor je kat is, om dat ding aan het rollen te krijgen, zodat dat ding zijn lekkernij prijsgeeft. Is het bij deze puzzelmuis de bedoeling dat je hem niet open en bloot laat liggen, maar dat je hem “verstopt” in je huis zodat je kat op jacht moet gaan met behulp van zijn neus. Daarna is het natuurlijk weer een kwestie van meppen om het lekkers uit de speelmuis te krijgen.

Zijn speelmuizen niet echt jouw ding?

Niet iedereen zit te wachten op speelmuizen in huis, sommige mensen hebben zo’n afkeer van het diertje dat ze ook geen speelmuis voor hun kat in huis halen. Heb jij een dingetje tegen een speelmuis, kijk dan ook eens naar de andere speelpopjes waar je kat mee kan gooien en smijten. In de meeste zit een heeeeeeel klein beetje kattenkruid. Of bekijk eens het kattenspeelgoed in de vorm van vissen of vogels. Er zit beslist iets tussen waar je je kat mee kan verleiden en jij je fijn bij voelt.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 41 reviews.