Krabplanken

Tonen 8 van 8 producten

Krabplanken staan nooit in de weg!

Krabplanken zijn het antwoord voor kattenouders die vinden dat een krabpaal flink in de weg staat in hun (kleine) huis. Want of jij nou groot of klein woont, krabben moet. Dat hoort nu eenmaal bij je kat. Het is een krabplank of je bank, maar gekrabd zal er worden.

Een krabplank is onmisbaar in een kattenhuis

Die krabplank biedt zoals je al lang weet, je kat de mogelijkheid om op een natuurlijke manier zijn nagels te onderhouden. Krabben is natuurlijk kattengedrag en erg belangrijk voor zijn gezondheid zowel fysiek als metaal. Door te krabben worden de oude nagelhoezen van je kat verwijderd en komt er een vlijmscherpe kattennagel tevoorschijn. Krabplanken bieden je kat de mogelijkheid om dit op een veilige en gezonde manier te doen, zonder dat je meubels of vloerbedekking er onder lijden.

Krabben helpt bij het verminderen van stress

Katten markeren hun territorium door middel van geur en door te krabben laat je kat zijn geur achter op de krabplank. Het fijne van een krabplank is dat hem al gauw kan bevestigen op de plek die er voor je kat toe doet, zonder dat jij over zo’n sta in de weg struikelt. Door die mogelijkheid om te krabben voelt jouw kat zich veiliger en vertrouwder in zijn omgeving.

Krabben is goed voor de gezondheid van je kat

Een ander voordeel is dat krabben de gezondheid van je kat verbeterd. Door te krabben spant je kat zijn spieren aan. Vaak staat hij daarbij op zijn achterpoten en rekt zich ook nog eens goed uit. Deze rek en strek oefening houdt je kat zijn gewrichten soepel. Bedenk zelf eens hoe fijn het is om je uit te rekken en dat geldt natuurlijk ook voor je kat!

Het grootse voordeel van die plank voor jou

Niet alleen voorkom je met een krabplank dat je kat de bank of vloerbedekking aan rafels krabt. Maar het allerfijnste is dat je hem lekker plat tegen de muur kan bevestigen waardoor hij niet in de weg staat. Bovendien kan je zelf kan bepalen hoe hoog hij komt te hangen. Zodat je kat altijd de juiste hoogte heeft om zich helemaal te kunnen strekken.

Voor katten die liever horizontaal krabben kan je die plank natuurlijk ook plat neerleggen op de grond. Zodat je tapijt veilig is voor het gekrabbel van je kat. Gelukkig zijn krabplanken verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat je er altijd een kunt vinden die past bij jouw interieur.

Tips voor het uitzoeken van een krabplank

Wanneer je op zoek gaat naar krabplanken, kijk dan even naar de kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal. Het heeft geen zin om planken met omwonden sisaltouw te gebruiken, want dat touw is snel stuk en rafelt. Gebruik dan liever sisaltapijt (jabo) dat gaat veel langer mee.

Krabplanken van “gewoon” tapijt kunnen er heel erg leuk uitzien als ze nieuw zijn, maar laten al snel sporen van gebruik zien. Bovendien moet je ook nog uitkijken dat de nagel van je kat niet blijft haken als er lussentapijt is gebruikt voor de plank.

Kartonnen krabplanken gaan vrij snel stuk… Maar gelukkig zijn ze in verhouding niet zo duur, want deze krabplanken zijn voor veel katten toch favoriet. Geen zin in zo’n saai kartonnen ding, kijk dan beslist eens bij de krabspeeltjes zo kan je kat ook zijn nagels in het karton slaan.

Een goede investering ter bescherming van je interieur

Zo’n krabplank is een onmisbaar item voor elke kattenouder die misschien geen plaats heeft voor meerdere krabpalen maar wel een vrij stukje muur over heeft op de juiste plek. En heb je veel muur over (voor je kat) kijk dan ook eens naar de mogelijkheid die een klimwand biedt en mix en match met planken, opstap plekjes, hang outs en slaapplekken boven op je kast tot de beste klimparadijs ever.

Loop eens door je huis, er is vast nog wel een stukje muur over dat om aandacht vraagt, daar waar je kat aan het behang peutert bijvoorbeeld.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 42 reviews.