Slapen & Relaxen

Filter

Kattenmand, Verstopplekje of Balletjeskussen

Je kat slaapt veel en graag, maar vaak niet in de kattenmand die jij uitkiest…. sjucht?! En eigenlijk is dat ook niet zo verwonderlijk, wist je dat de meeste kattenmanden eigenlijk voor de hond zijn gemaakt. Katten kiezen liever voor hol dan voor bol. Je kat heeft een soepel lijfje dat graag in iets zachts wil wegzakken (ook een manier om een holletje te maken), terwijl honden vaak wat ondersteuning willen hebben in hun lijf.

Een eigen kattenkussen of een plaidje

Voor sommige katten hoeft die kattenmand helemaal niet zo, die willen gewoon bij jou op de bank liggen. Niet beperkt door randjes en de grootte van een mand, maar slapen in allerlei kronkels zoals alleen jouw kat dat kan. Heb jij zo’n kat die graag bij je zit, maar vind je die haren toch wel een probleem, dan is een kattendeken een geweldige oplossing om de haren op je bank te beperken.

Veilig slapen in zijn eigen geur

Die kattendeken neemt natuurlijk ook de geur aan van je kat en dat is heel geruststellend voor je kat. Ideaal als je kat even van zijn vertrouwde plekje moet. Die kattendeken verhuist gewoon met je kat mee. Maar er is ook nog zoiets als een simpele donutmandje, toch een klein randje maar voor de rest niets. Dit mandje laat zich ook op allerlei plekken proppen en neemt de geur van je kat ook mee als je hem in een reismand stopt.

Slapen op platte kussens en ligmatjes

Dat zelfde geldt ook voor de platte kussens en ligmatjes. Het zijn hele makkelijke plekjes voor je kat om op te liggen die maar weinig plek innemen en je kat net even voorzien van een zachte ondergrond. Net even dat plekje bij jou in de buurt dat net wat zachter is zodat je kat lekker dicht bij je kan zijn, de boel in de gaten kan houden of zich toch opkrult om te slapen.

Het ultieme slapen op een balletjeskussen

De balletjeskussens van ons eigen merk zijn een klasse apart. Hier krijgt je kat een holletje op maat dat hij helemaal zelf cre√ęert door de druk van zijn lijfje. De hoezen zijn wasbaar en makkelijk te verwisselen om de lievelingsslaapplek van je kat aan te passen aan het seizoen of je nieuwe interieur.

Knus slapen in een kattenmand

Natuurlijk zijn er nog genoeg kattenmanden te vinden in de webshop, maar ook die hebben een ontwikkeling doorgemaakt. Kattenmanden hebben een heel klein randje die net je kat dat gevoel geven van koestering. Of juist kattenmanden met een hele hoge rand, waarin je kat zich kan verstoppen en helemaal tochtvrij ligt. Ideaal voor katten die zich even willen terug trekken. Een bijkomend voordeel van deze manden is dat een hoge kattenmand niet meteen herkenbaar is als slaapplek en keigaaf in je huis staat.

Verstopt slapen

Een kattenholletje is een absolute must voor je kat om even te ontsnappen, voor als het een keer te druk wordt. Of als je katten elkaar even niet kunnen of willen zien. Of gewoon omdat je kat wil slapen zonder gestoord te worden, even op zichzelf wil zijn, even buiten aaibereik. Er zijn kattenholletjes die je als eyecatcher kan gebruiken, maar er zijn ook holletjes die zich het liefst verstoppen in een kast.

De ideale slaapplek voor je kat

Ik ben altijd op zoek naar de ideale slaapplaats voor je kat, fijne kattenmanden, speciaal voor je kat gevulde balletjeskussens of een verstopplekjes, een zachte kattendeken en hangplekjes. Er is zoveel meer dan alleen maar een kattenmand en bij de online kattenwinkel vind jij vast iets dat ook mooi staat in je huis en waar je kat heel graag in wil slapen.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 38 reviews.