Voeren & Puzzelen

Filter

Het voeren van je kat in stijl

Jij wil graag je kat in stijl voeren, dat voerbakje staat immers in zicht en een mooi bakje laat zien dat je van je kat houdt. Maar laten we eerlijk zijn, je kat is het meest geïnteresseerd in wat je in dat bakje stopt, welk voer je geeft. En toch heeft je kat best wel wat wensen als het om voeren gaat. Je kat wil graag dat het bakje zijn snorharen niet hindert en dat het voerbakje schoon is. Maar ook dat het op de juiste plek staat waar hij veilig kan eten en uit de buurt van rare luchtjes want je kat eet met zijn neus.

Voerbakje wordt voerschaaltje

De tijd dat je een kommetje voor je kat vol stort met zijn eten is voorbij ook aan het voeren van je kat wordt aandacht besteed. Je houdt er rekening mee dat het voerbakje whiskerfriendly is. Dat betekent dat de snorharen van je kat niet de randen van het voerbakje raken, waardoor ontspannen kan eten en niet zijn snorharen langs zijn kopje hoeft te leggen. Om die reden vindt je hier dan ook een fijne collectie voerschaaltjes die zijn ideaal als je je kat natvoer geeft of misschien wel rauw vlees wil voeren.

RVS, kunststof of een keramiek voerbak

Het materiaal van het voerbakje verdient ook aandacht. Zacht plastic is uit, bij veel katten geeft dit acne aan hun kinnetje, daarom kan je het beste uit een bakje van hard materiaal voeren. Keramiek is natuurlijk heel erg fijn, zo’n voerbakje, schaaltje of bordje is nu eenmaal wat zwaarder dan ander materiaal, waardoor je kat het niet snel zal verschuiven. Maar mocht je een kat hebben die graag met zijn voer of waterbakje voetbalt dan is een voerbakje van RVS of kunststof met een flinke antislip rand misschien meer iets voor jou. Kies dan wel voor een kunststof model waarin een los RVS schaaltje zit, op deze manier kan je het bakje goed schoonhouden en hygiënisch voeren.

Voerbakje of voerpuzzel

In een voerbakje kun je niet jagen, daar is een voerpuzzel voor. Dan moet je kat bewegen en strategieën bedenken. Dat houdt een kat gezond… ook tussen zijn oren! Overeten door verveling of stress en schrokken dat zijn dingen die je bij een jagende kat niet ziet. Een voerpuzzel bootst het bezig zijn met het verkrijgen van eten na, je kat moet echt werken voor zijn voer niks-niet hap-slik-weg. Een voerpuzzel is absoluut het overwegen waard als je kat zich verveelt, te veel slaapt, te dik is of na een schranspartij zijn eten weer uitkotst. Er is een mooie collectie voerpuzzels voor een beginner maar ook voor de gevorderde puzzelaar.

Niets fijner dan een waterfontein of een drinkbron!

Heerlijk helder bewegend water…. en nog verkoelend ook! Er zijn weinig katten die daar weerstand aan kunnen bieden. Een waterfontein is dan ook DE manier om je kat aan het drinken te krijgen. Nou ja, meer aan het drinken te krijgen. Als jij een kat hebt die graag brokjes eet en niet zoveel met natvoer heeft, dan is meer drinken een absolute noodzaak. Zo’n drinkbron of waterfontein helpt enorm om je kat te verleiden meer te drinken, maar hou er rekening mee dat je hem niet naast het voerbakje zet.

Voeren doe je niet op één plek

De plek waar je kat eet is heel belangrijk, je zet zijn voerbakje op een rustige plek en het liefst met afstand van de muur zodat je kat met zijn rug naar de muur kan eten. Probeer je kat als het even kan aan het puzzelen te krijgen en maak het drinken zo aantrekkelijk mogelijk door het te laten bewegen en her en der in je huis neer te zetten. Je kat voeren… je zou bijna denken dat het een wetenschap is.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 38 reviews.