Kattenmandjes

Filter
Tonen 15 van 15 producten

Kattenmanden die fantastisch in je huis staan

Een kattenmand of kattenbed is heel belangrijk in een kattenleven. Je kat slaapt maar liefst 13 tot 18 uur per dag en dat wil hij natuurlijk wel in stijl doen. Bijkomend voordeel van een hele mooie kattenmand is dat je hem dan op een plekje neerzet die je kat uitzoekt en het kattenbed niet wegmoffelt op een plek waar je kat eigenlijk niet wil slapen. Dus een mand die er een beetje uitziet is wel een must…. en laat je die nou vinden bij Cats & Things

De bekendste slaapplek van je kat

Een kattenmand is het bekendste slaapplekje dat we kennen voor de kat. Lekker zacht liggen met een comfortabele zachte rand er om heen. Op deze manier kan je kat lekker beschermt slapen en zo krijg je ook dat kuiltje dat je kat zo graag heeft…. mits de ligkussen in het mandje niet al te dik opgevuld is en de kussen daardoor bol staat.

Let op de randen van je kattenmand

Het is wel belangrijk om even in de gaten te houden hoe hoog die randen van het mandje mogen zijn van jouw kat. Want als je kat wat ouder wordt kan hij moeite gaan krijgen met de normale instap van zijn mandje. Iets waar hij vroeger geen moeite mee had, kan dan ineens een obstakel worden door artrose. Is dat het geval bij jouw kat, kies dan voor een mand die een instap opening in de rand heeft, zodat hij weer makkelijk in zijn bedje kan klimmen.

Een ronde of een rechthoekige kattenmand

Heb je een kat die zich graag opkrult als hij slaapt dan is een ronde kattenmand een goede keus. Het liefst heeft je kat dan niet al te veel ruimte over zodat hij een beetje ingebakerd ligt. Heerlijk knus in een rondje met alle zachtheid van de mand als een geruststellend gevoel om hem heen.

Maar je kan ook een kat hebben die graag languit ligt en die doe je meer plezier met een rechthoekige kattenmand (of een kattenkussen) zodat hij meer ruimte heeft en zijn eigen indeling kan maken in het mandje. Nu eens weer tegen deze hoek aan liggen en dan weer eens helemaal overdwars.

Een hoge kattenmand is trend

Een hoge kattenmand is helemaal hot en trendy, het is een mooie middenweg als je geen echte verstopplekje voor je kat kan maken. In een hoge mand ligt je kat namelijk heel erg beschut en verborgen voor de wereld… heeft hij toch nog zijn verstopplekje.

Een hoge mand is ook heel erg fijn als er veel tocht is, die trekt dan mooi langs zo’n hoog mandje. Bovendien vallen deze mandjes eigenlijk niet op als echte kattenmand, ze blenden heel mooi in je interieur. Hou wel rekening met je kat…. kan hij niet meer makkelijk in dat hoge mandje stappen, dan is een kattenholletje toch een betere keus.

Een kattenmand die niet opvalt

Naast de hoge kattenmand is er ook heel veel vraag naar minimalistische kattenmanden die er min of meer uitzien als schalen. De randen zijn dan niet dik gewatteerd of gevuld met kussenmateriaal, waardoor de mand zich vermomt als een woonaccessoires en vaak ook boven op een tafel of kast beland. Daar ga je je kat echt blij mee maken, slapen op hoogte met overzicht. Wat denk je, mag je kat bij jou op tafel slapen?

Liever zonder randen slapen?

Een basis donut heeft niet zulke hoge randen, net genoeg om je kat te begrenzen. Heeft jouw kat helemaal geen zin in dat begrenzen kijk dan vooral eens naar de ligmatjes of Purrfect Living kussens en dekentjes er is altijd wel iets dat binnen je woonstijl past.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 35 reviews.