Interactieve kattenspeeltjes

Filter
Tonen 2 van 2 producten

Wat zijn interactieve kattenspeeltjes?

Interactieve kattenspeeltjes zijn voorzien van bewegende onderdelen, soms zelfs met geluid of lichteffect. Deze kattenspeeltjes zijn bedoeld om jouw kat aan het bewegen en jagen te krijgen. Met een interactieve kattenspeeltje kan je je kat activeren zonder dat jij daar veel moeite voor hoeft te doen en in die actie stand te komen. Door deze interactieve speeltjes in te zetten voor je kat, kan hij lang zelfstandig bezig zijn en zijn energie kwijtraken en dat is altijd handig om zijn overwicht binnen de perken te houden, de nummer 1 gezondheidsrisico van je binnenkat.

Interactieve kattenspeeltjes prikkelen de nieuwsgierigheid

Net zoals geur en geluidsspeeltjes zijn interactieve kattenspeeltjes een echte verrijking voor je kat. Je nieuwsgierige kat wordt uitgedaagd om dat vreemde bewegende ding te onderzoeken en te besluipen en op te jagen. Bij een klein bewegend kattenspeeltje is het natuurlijk de bedoeling dat je kat echt gaat jagen en dat speeltje zoals de Catchy Mouse een flinke tik geeft of zelfs op pakt met zijn bekje. Bewegende kattenspeeltjes zijn echt een aanwinst voor je kat.

De spartelende vis

Als je het over een bewegend kattenspeelgoed hebt, dan kan je niet meer om de floppende vis heen. Dit interactieve kattenspeeltje ziet er uit als een echte vis, die je oplaadt zodat hij levensecht spartelt als een vis op het droge. Ik geef toe dat sommige katten even moeten wennen aan de heftigheid van de bewegingen, maar daarna….. Absoluut de moeite waard om je kat te zien worstelen met een spartelende vis, of heel dapper met zijn poot slaan naar die bewegende vis op je vloer.

Kleine robotjes die je kat bezig houden

Naast die bewegende vis en de kleine over de vloer lopende kattenspeeltjes zijn er natuurlijk ook de wat grotere rollende interactieve kattenspeeltjes. Niet alleen trekken ze de aandacht met hun onvoorspelbare beweging, vaak maken ze ook geluid en geven ze licht. Gelukkig kan je in de meeste gevallen het geluid afzetten, omdat dit voor sommige katten net too much is.

Interactieve laserspeeltjes

Ja er zijn mensen die tegen het spelen met een laser zijn, maar als je het goed doet en je spel goed afsluit staat er niets in de weg om je kat achter een lichtje te laten aanjagen. Dat lichtje kan je natuurlijk helemaal zelf in de hand nemen, maar er zijn ook hele leuke interactieve kattenspeeltjes waarbij jij alleen de aan en uitknop hoeft te bedienen.

Voerpuzzels als interactieve speeltjes?

Er zijn heel veel mensen die vinden dat voerpuzzels ook in het rijtje van interactieve kattenspeeltjes thuishoren. Maar op deze webshop hebben de voerpuzzels hun eigen categorie omdat ze een klasse apart zijn en andere motieven van je kat vragen om in beweging te komen. Feit blijft natuurlijk wel dat poeslief bezig gehouden wordt zonder dat jij je daar mee hoeft te bemoeien, en dat je bij voerpuzzels de moeilijkheid kan opvoeren om je kat uit te dagen en zijn interesse te houden.

Interactieve kattenspeeltjes

Een interactief kattenspeeltje is niet bedoeld als vervanging voor het samenspelen, want jij bent natuurlijk het meest interactieve speeltje dat er is voor je kat. Je kat heeft allang jouw aan-knop gevonden en weet hoe hij je tot spelen moet bewegen. Maar in die gevallen dat het samenspelen echt niet uitkomt, je kat onvermoeibaar is en van geen ophouden weet. Of puur om de reden dat je toch echt zo af en toe de kattenbrokjes moet gaan verdienen en geen tijd hebt, dan is zo’n interactief kattenspeeltje echt een uitkomst.

Heb jij al een bewegend kattenspeeltje gevonden die je kat wat langer bezig kan houden, eentje die kei-interessant is en je kat tot actie aanzet?

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 41 reviews.