Water & Voerbakjes

Filter

Water- en voerbakjes voor je kat

Natuurlijk heeft je kat een water- en voerbak nodig, hij moet natuurlijk wel in stijl eten. Als kattenouder wil je wel iets uitzoeken dat een beetje staat in je interieur. Maar eerlijk gezegd zal je kat alleen ge√Įnteresseerd zijn in wat je in het voerbakje doet aan katteneten‚Ķ. of toch niet? Maakt het je kat iets uit of je een voerbakje van kunststof, met metaal of keramiek neerzet. En hoe gezellig vind je kat die leuke dubbele voerbakken.

Welk materiaal is fijn voor een katten voerbakje

Vanwege het bacterie gevaar en de kans op mee-eters zijn plastic voer- en waterbakken niet aan te raden. Plastic krast vrij snel waardoor de bacteri√ęn zich in het bakje kunnen ophopen, hoe goed je het bakje ook schoon maakt. Een beter keuze is een voerbakje van een hard en glad materiaal zoals metaal, keramiek en glas. Deze materialen zijn beter bestand tegen het krassen en makkelijker te reinigen, wat de gezondheid van je kat ten goede komt.

Een hoog of laag voerbakje

Hoog is alleen katvriendelijk als je het over kattenvoerbakjes hebt die op een verhoging staan. Deze voerbakjes zijn ideaal voor katten die artrose hebben. Deze hoge voerbakje zorgen dat zij minder hoeven te bukken om bij hun eten te komen.

Het voerbakje zelf is zo laag mogelijk

Voerbakjes zijn zo laag mogelijk, je geeft je kat geen eten meer uit een kommetje, dat is niet meer van deze tijd. Hoe fijner een kat eet, des te minder zal hij schrokken en zijn natuurlijke gedrag vertonen. En dat gaat het beste als je een snorhaar vriendelijk voerbakje geeft. Door de lage randen van zo’n voerschaaltje raken de snorharen het bakje niet tijdens het eten en kan je kat op natuurlijke wijze genieten van zijn maal.

Water en voer zet je niet naast elkaar

Ik weet het, het staat zo ontzettend leuk een matching voer en waterbak naast elkaar. Het liefst ook nog op een placemat, zodat je het equivalent hebt van een gedekte tafel voor je kat. Maarrrrr je kat wil heel graag water drinken zonder voergeuren in zijn neus. Daarom is het not-done om de waterbak naast het voer van je kat te zetten. Dat is dus de reden waarom die duobakken niet handig zijn, zelfs als je een dubbele voerbak voor twee katten gebruikt. Katten geven de voorkeur aan meer afstand tussen hun voerplekken, dit voorkomt voernijd. Door het meer afstand beleid te volgen, moedig je je kat aan om meer water te drinken en voorkom je eventuele conflicten tijdens de maaltijd.

De vereisten voor een goede waterbak

Voor waterbakken gelden specifieke vereisten. Een goede waterbak of drinkbak is het liefst zwaar en stabiel. Dit om te voorkomen dat je kat met de drinkbak gaat schuiven. Daar is het verstandig om te kiezen voor een zware keramiek waterbak of een metalen bak met een hele goede antislip bodem, zo kan je kat er niet mee aan de haal gaan. Maar kijk ook eens naar de collectie waterfonteinen. Dat is een echte aanrader als je voldoende ruimte hebt. Een drinkfontein voor je kat stimuleert om meer water te drinken door een constante stroom van vers water te bieden.

Het kiezen van de juiste voer- en waterbakjes voor je kat vereist best wat aandacht. Het is een balans om de bakjes te vinden die niet alleen bij je woonstijl passen, maar die ook die rekening houden met de wensen van je kat. Neem vooral de tijd om hier op de webshop rond te neuzen in de collectie van katvriendelijke water- en voerbakjes en vergeet de voerschaaltjes niet als je kat een liefhebber is van natvoer.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 38 reviews.