Kattenholletjes

Filter

Kattenholletjes voor je kat om zich extra veilig te voelen

Een kattenhol is het ultieme toevluchtsoord voor je kat als hij zich even wilt terug trekken uit jouw drukke woonomgeving. Zelfs de meest sociale kat heeft soms even geen behoefte aan gekroel en gejoel maar wil rustig en veilig kunnen dromen. Hoe stoer je kat ook is, jouw grote jager is ook erg kwetsbaar en waakzaamheid is daarom onderdeel van zijn DNA, alleen al daarom is zo’n verstopholletje een must-have voor je kat.

Een kattenholletje als stabiele uitvalsbasis

Een verstophol is geweldig voor je kat om zijn wereld te bekijken en te verkennen. Niet alleen heel belangrijk als je kat net nieuw bij je komt wonen, maar ook als er veranderingen op komst zijn in zijn vertrouwde omgeving. In zijn eigen kattenholletje kan je kat al die veranderingen veilig bekijken zonder dat hij lastig gevallen wordt. Je kat beslist wanneer hij op onderzoek uitgaat en wanneer hij zich terugtrekt. Dus dankzij zijn eigen kattenhol heeft je kat een stabiele basis waar hij altijd op terug kan vallen, waardoor hij sneller went aan de veranderingen en zich niet zo druk hoeft te maken.

Een kattenhol als eyecatcher in je huis

Zo’n belangrijke terugtrekplek moet natuurlijk wel makkelijk bereikbaar zijn. Het is juist geweldig als je kat zich terug kan trekken in zijn eigen huiskamer. Dat hij vanuit zijn kattenhol goed zicht heeft op wat anderen doen. Daarom is het ook heel belangrijk dat die kattenhol ook helemaal bij jouw woonstijl past zodat je hem een ere plekje geeft en je kat goed zicht heeft.

Natuurlijk is het ook helemaal fijn als er ook nog andere ruimtes zijn waar een verstopplekje voor je kat is. Just in case het wel heel erg druk is in de woonkamer en je kat gewoon even geen mens wil zien. Dat hoeven dan misschien geen echte holletjes te zijn, maar denk eens aan een kattentunnel waar je kat zich in kan terug trekken.

Een kattenhol geeft diepe rust

Het grootste voordeel van een kattenhol is dat je kat hier echt diepe rust ervaart. Een verstopholletje is vaak aan alle kanten afgesloten op die ene opening na. Waardoor de temperatuur in het holletje vaak wat hoger is, ideaal voor je kat want die houdt wel van warm en comfortabel. Zo’n afgesloten plek geeft je kat een knus en veilig gevoel en niet onbelangrijk de geluiden uit de omgeving worden een stuk minder.

Je kat hoort nu eenmaal beter dan jij en zelfs in zijn slaap is hij nog waakzaam en worden de geluiden gefilterd op gevaar. In jouw huis is er eigenlijk altijd wel geluid, de tv staat aan, er is muziek. Misschien heb je wel een groot gezin of veel aanloop van vrienden. Die beschutte kattenhol dempt al die geluiden zodat je kat even helemaal zen kan zijn en kan toegeven aan een diepe slaap.

Een veilig holletje verstopt in de kast

Een plekje hoger van de grond af, kan je heel makkelijk maken met de speciale serie verstophollen voor in de (Kallax) kast. Niet alleen maak je zo een heerlijk knus en chill plekje voor je kat, maar ook nog eentje met uitzicht. Wat is er beter dan een verstophol? Een verstophol als penthouse zodat je kat nog beter zicht heeft op zijn woonomgeving. Tenminste als hij zijn ogen kan open houden.

Het fijne van deze serie speciale kastholletjes is dat een aantal ook een krabplank heeft. Die op een mooie strakke wijze aan de mand of hol bevestigt is, zodat je je kast niet beschadigd.

Liever zelf een kattenhol maken?

Vergeet dan niet om een van PurrfectLiving platte kussens of een ligmatje in je eigen gemaakte kattenhuisje te leggen, zodat het een echte luxe hotel wordt.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 38 reviews.