Spelen & Jagen

Filter
Tonen 18 van 128 producten

Spelen met speelmuisjes, Kattenhengels & Kattenkruid

Katten hebben veel beweging nodig, zo blijven ze gezond en fit. Als je een binnenkat hebt, is het essentieel om hem uitdagend kattenspeelgoed te bieden. Hoewel basis kattenspeeltjes zoals muizen en balletjes een goed begin zijn, is het actief spelen met je kat minstens zo belangrijk.

Kattenhengels en kattenkruidspeeltjes vormen de specialiteit van het huis als het gaat om samen met je kat te spelen. Maar geef je kat ook eens iets om in te bijten en ergens tegenaan te trappelen. Hier vind je kattenspeelgoed dat je kat wel leuk vindt. Ze worden met zorg voor je uitgezocht.

De basis kattenspeeltjes

Alle kittens zijn dol op basis kattenspeeltjes, zoals muizen en balletjes. De kattenspeeltjes waar ze uren mee zoet zijn en die alle hoeken van de kamer moeten zien. Maar voor de meeste katten wordt dat spel minder als ze groter worden, die willen graag meer actie en samenspelen. Dan zijn die speelpopjes, en rollende kattenspeeltjes alleen maar interessant als jij dat speeltje in beweging zet. Dat je er mee gooit of het aan een hengel hangt.

Een piepend gebeuren

Een interessant aspect van kattenspeelgoed is het toevoegen van geluidselementen. Speelpopjes die geluid maken wanneer je kat ze aanraakt, motiveren je kat om actief te spelen en ermee te interageren. Het speelplezier kan verder worden verhoogd door gebruik te maken van speelstokjes en kattenhengels. Dit geeft jou de kans om samen met je kat bezig te zijn, waardoor de band tussen jullie wordt versterkt.

Speelstokjes en kattenhengels, lekker samen bezig zijn.

Kattenhengels en speelstokjes zijn de ultieme kattenspeeltjes voor je kat. Eindelijk iets dat beweegt en nog een beetje doet alsof het een prooi is. Tenminste… als jij weet hoe je met dit kattenspeeltje moet omgaan en je goed kan inleven hoe je kat jaagt en speelt. Want dat is wat je met zo’n kattenhengel doet… je bootst een prooi na, zodat je huiskamertijger zijn jachtinstinct kan uitleven.

Kattenspeeltjes om te bijten en te trappelen

Vooral als het gebit gaat wisselen willen kittens nog wel eens wat bijterig worden. Daar zijn deze speciale bijt kattenspeeltjes voor. Maar de meeste zijn ook heel geschikt als een soort van tandenpoetsen. Door het omhulsel van die kattenspeeltje worden de tanden geflost en dat kan natuurlijk nooit kwaad.

Heb jij een bijtgrage purrsonality in huis probeer dan eens een bijtspeeltje. Of een ander speeltje waar je kat flink zijn klauwen en tanden in kan zetten, zoals de trappel en klauw kattenspeeltjes. Deze trappelspeeltjes zijn robuust van formaat zodat je kat echt los kan gaan op die dingen. Natuurlijk zijn ze altijd wel voorzien van wat geur en sommige hebben ook kraakjes in zich, wat het kattenspeeltje nog interessanter maakt.

Kattenspeeltjes met heerlijke geuren

Kattenkruid of catnip is natuurlijk het bekendste geurspeeltje voor je kat. Maar Silvervine, matatabi of madnip zijn heel erg in opkomst in kattenspeeltjesland. Het is weer eens wat anders en misschien is je kat wel ge√Įnteresseerd in een andere geur dan kattenkruid. Hier mag het pas een geurspeeltje heten als het kattenspeeltje helemaal gevuld is met kattenkruid.

Ohww en vergeet ook de valeriaanspeeltjes niet, de Ratzz en Smelly Bags zijn geliefd en berucht. Het is de moeite waard om verschillende geurspeeltjes uit te proberen om te zien welke de voorkeur van jouw kat heeft.

Interactief met je kat spelen

Actief spelen met je kat is niet alleen een manier om hem fysiek actief te houden, maar ook om de band tussen jullie te versterken. Hou je kat nieuwsgierig en daag hem uit door verschillende kattenspeeltjes aan te bieden. En als je dan een keer geen tijd hebt om zelf met je kat te spelen dan kun je altijd nog gebruik maken van interactieve kattenspeeltjes. Neem de tijd om te ontdekken welke speeltjes het meest geliefd zijn bij je kat en geniet samen van speelplezier!

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 42 reviews.