Drinkfonteinen

Filter

Een drinkfontein voor je kat

Een drinkfontein voor je kat is niet alleen maar een luxe, het heeft ook veel voordeel voor de gezondheid van je kat. Als je ook maar een beetje plek hebt, dan is een drinkfontein voor je kat echt een aanrader. Door de waterstroom beweegt het water en wordt het continue van zuurstof voorzien. De meeste katten laten zich dan wel verleiden tot het drinken van water. En dat is beslist fijn in de strijdt met nier en blaasproblemen bij je kat.

Bewegend water heeft zijn voordelen

Bewegend water is extra verleidelijk voor je kat om van te drinken. Door het continue rondpompen van de waterstroom wordt het water voortdurend gefilterd en voorzien van zuurstof. Je kat krijgt dus steeds vers water, waardoor hij meer drinkt. Dit kan vooral nuttig zijn, aangezien katten van nature niet bekend staan als grote drinkers. Het stimulerende effect van bewegend water, zorgt ervoor dat je kat steeds geattendeerd wordt op de aanwezigheid van water waardoor hij vaker een drinkmomentje heeft. en dat is ideaal voor je kat die van nature eigenlijk helemaal niet zo’n grote drinker is, dus alle kleine beetjes helpen.

Een waterfontein tegen gezondheidsproblemen

Een waterfontein kan dienen als een waardevol instrument in de preventie van gezondheidsproblemen bij je kat, vooral tegen het grote probleem van urinewegontstekingen. Als jij een kat hebt die hoofdzakelijk droogvoer eet, een zogenaamde ‘brokjeseter’, dan loop je kans dat je kat te weinig vocht binnenkrijgt. En juist het gebrek aan vocht vergroot het risico op blaasontsteking, blaasgruis en nierproblemen bij je kat. Het aanbieden van een drinkfontein is een effectieve manier om ervoor te zorgen dat je kat meer gaat drinken…. en geef toe, alles wat je kan doen om je kat meer te laten drinken of vocht te geven om je kat gezond te houden is gewoon meegenomen.

Kies de juiste drinkfontein voor je kat

Bij het kiezen van een drinkfontein is het belangrijk om rekening te houden met de voorkeuren en behoeften van je kat. Er zijn katten die het liefst uit de kraan drinken, dan is het wel handig als je op zoek gaat naar een waterfontein die een klein straaltje water produceert, zodat je kat de kraan voortaan met rust laat. Als je meerdere katten hebt is het handig om een fontein met een waterreservoir te kiezen zodat meerdere katten tegelijkertijd kunnen drinken. Let er dan wel op dat het reservoir groot genoeg is om al je katten van water te voorzien.

Oudere katten doe je een plezier met een wat hogere borrelbron zodat ze zich niet zo hoeven te strekken. Als je een kat hebt die graag kleddert en knoeit met het water en er een compleet waterballet van maakt dan is het verstandig om een drinkfontein te kiezen waarbij het waterreservoir niet toegankelijk is voor de kattenpootjes. Bij dit soort drinkfonteinen geeft alleen het straaltje water of de borrelbron toegang geeft tot het water, waardoor een waterballet wordt voorkomen.

Schoonmaken van een waterfontein

Wat betreft het onderhoud van een drinkfontein, zijn de meeste modellen eenvoudig schoon te maken. Veel onderdelen kunnen zelfs veilig in de vaatwasmachine. Net zoals bij een gewone waterbak is het van belang om de drinkfontein regelmatig schoon te maken en de filters op tijd te vervangen zo blijf je het langst plezier houden van je waterfontein en kan je kat genieten van heerlijk vers en gezond water.

Een drinkfontein is een mooie verrijking voor je kat en voegt ook iets toe aan zijn gezondheid. Als je overtuigd bent van de voordelen van een waterfontein voor je kat kies dan ook voor kwaliteit en materialen zoals keramiek of rvs. Deze zijn het beste schoon te houden en gaan langer mee dan kunststof.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 35 reviews.