Bijtspeeltjes

Filter

Bijtspeeltjes voor je kat om zijn tanden in te zetten

Vooral als het gebit van je kitten gaat wisselen gebeurt het nog wel eens dat er een periode is dat je kitten wat bijterig wordt. Maar bijten is ook een natuurlijk onderdeel van het spelgedrag van je kat aan de ene kant mag je het niet bestraffen aan de andere kant zit je er ook niet op te wachten dat je kat je bijt. Hoe handig is het dan als je kattenspeelgoed voor handen hebt waar je kat flink zijn tanden in kan en mag zetten zodat zijn spelgedrag in goede banen worden geleid.

Bijtspeeltjes bij niet wenselijk bijtgedrag

Deze kattenspeeltjes zijn ideaal ter voorkoming van spel agressie en bijtgedrag daar waar je het liever niet hebt, zoals je arm of in een kabel. Er zijn verschillende soorten bijtspeeltjes, die ook allemaal hun eigen bite hebben. Sommige katten zijn echt van het knagen en voor die katten zijn matatabi stokjes erg geschikt of bijtspeeltjes van rubbermateriaal dat meestal geïmpregneerd is met kattenkruid. Voordeel van dit soort speeltjes is dat ze het tandvlees wat masseren, wat helpt bij het gezond houden van het gebit.

Bijtspeeltjes ter voorkoming van snoeren bijten

Bijten in lintjes en koordjes als afleiding voor die katten die graag hun tanden in koordjes, lintjes, stroken stof zetten. Dit zijn aparte bijtspeeltjes die je kat uitdagen om in de loshangende onderdelen te happen. Een handig speeltje om je kat te verleiden als hij het heeft voorzien op je snoeren. Bovendien zijn deze bijtspeeltjes ook zo gemaakt dat je kat het makkelijk in zijn bekje kan nemen en zo kan rondslepen naar een plekje waar hij ongestoord kan spelen.

Bijtspeeltjes helpen bij gebitsverzorging

De zogenaamde tandenpoets kattenspeeltjes zijn bijtspeeltjes met speciaal omhulsel van netmateriaal. Als je kat in dit speeltje bijt dan schuren zijn tanden langs het gaasachtige materiaal, waardoor hij zijn tanden als het ware flost. De binnenkant van zo’n speeltje is dan ook meestal zacht, zodat je kat ook echt zijn tanden in het bijtspeeltje kan zetten.

Bijtspeeltjes als onderdeel van een gezond gebit

Bijtspeeltjes met net kunnen helpen bij het voorkomen van tandplak. Maar dan moet je kat wel flink kauwen op zo’n speeltje. Mocht je kat nou echt aanleg hebben voor tandplak en tandsteen dan is het veel effectiever om het gebit van je kat te poetsen. Ook voor de diepere gebitsverzorging kun je hier terecht, wist je dat er zelfs een tandenpoetsbox is met een online cursus?

Heb jij een bijtgrage purrsonality in huis probeer dan eens een bijtspeeltje. Of een ander speeltje waar hij flink zijn klauwen en tanden in kan zetten, zoals de trappelspeeltjes. Maar ook veel geurspeeltjes van samengeperst kattenkruid of matatabi zijn erg fijn om de tanden in te zetten.

Op een stokje knagen

Behalve de bijtspeeltjes zijn er ook nog matatabistokjes, die hebben op veel katten een enorme aantrekkingskracht. Sommige katten knagen zo’n matatabistokje helemaal af. Het is absoluut de moeite waard om deze stokjes eens voor je kat aan te schaffen, niet alleen zijn deze stokjes een hulpmiddel om het gebit van je kat schoon te houden, het stokje heeft ook nog eens een kalmerend effect. Als jouw kat vatbaar is voor de kunsten van dit stokje dan heb je twee vliegen in een klap. Je kat heeft iets om zijn tanden in te zetten en zijn bijtlust op bot te vieren en hij wordt er ook nog relaxed van. Dat is een win-win situatie toch?!

Gratis checklist!

Als je nou toch hier bent terecht gekomen omdat je hebt gehoord dat bijtspeeltjes dè oplossing zijn bij de gebitsverzorging van je kat vraag dan meteen even de gebitscontrole checklist aan. Dan ontdek je of het allemaal goed zit in dat bekje van je kat…. altijd handig.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 38 reviews.