Verzorging & Support

Verzorging van je kat

Een kat kan zich zelf toch heel goed verzorgen, als er een dier is dat bekend staat om zijn poetsgedrag dan is het wel je kat. Maar verzorging is niet alleen de vacht van je kat onderhouden het gaat om zoveel meer. Juist in de tijden dat je kat kwetsbaar is dan kan een beetje extra support en ondersteuning voor veel verlichting zorgen. En eerlijk gezegd, als je kat gewend is aan verzorging, aan het tutten, dan is het veel makkelijker om je lieverd te helpen als hij iets mankeert of ziek is.

Vachtverzorging bij je kat

Waarom zou je kammen? Omdat je kat soms een beetje hulp nodig heeft. Omdat hij net niet meer bij alle plekjes kan. Omdat het wel heel veel haar is. Omdat je kat een haarballenprobleem heeft en je verstoppingen wil voorkomen. Omdat er klitten zijn. Omdat ondanks dat je kat van nature heel veel tijd besteed aan vachtverzorging er een tijd kan komen dat hij het zelf niet meer redt, dat het heel fijn is als jij bij kan springen en de vacht van je kat kan kammen.

Vachtverzorging begint bij een goede kattenkam of kattenborstel. Het liefst eentje die antistatisch is, zodat je kat niet knettergek van je wordt. En voor de grotere problemen of schoonmaak is een goede shampoo of spray erg fijn.

Kattennagels knippen moet dat?

Als ik heel eerlijk ben, vind ik nagels knippen voor een binnenkat heel normaal. Want die kattenklauwtjes slijten binnen echt niet en ze worden ook niet gebruikt bij het jagen… ehhh spelen?! Het regelmatig knippen van een klein puntje met een speciale nagelschaar is een eenvoudige taak. En als je dan toch bezig bent. Check dan ook regelmatig de kattenoortjes of die nog schoon zijn. Is het neusje lekker fris. En hoe zit het met de oogjes? Even wat extra aandacht voor deze details en je hebt weer een poezentoet om te zoenen.

Die extra aandacht besteed je ook aan de spullen om je kat te verzorgen. Want met de juiste verzorgingsmiddelen ben je sneller klaar, hoef je minder te poetsen en dus je kat ook minder lastig te vallen. Ontdek de juiste verzorgingsmiddelen in ons assortiment voor een snellere routine en een tevreden kat.

Verzorg jij het gebit van je kat?

Gebitsverzorging voor je kat wordt steeds normaler gevonden, en terecht. Met een beetje geluk, krijg je een oké stempel bij de dierenarts tijdens de gebitscontrole en ben je geholpen met wat extra aandacht door speciale kauwartikelen en bijtspeeltjes. Maar steeds vaker, wordt er geadviseerd om ook echt te gaan tandenpoetsen. Zelfs daar kan ik je bij helpen, ontdek hoe je dit stap voor stap kunt aanpakken met de speciale tandenpoets challenge inclusief de benodigde spullen. Een echte cursus, die je stap voor stap uitlegt hoe je dat tandenpoetsen bij je kat nou aanpakt.

Anti-Stress, Extra Zorg & Gezondheid

Als je kat stress heeft, niet lekker in zijn vel zit, dan kan leiden tot gedragsproblemen of lichamelijke ongemakken. Heeft je dierenarts uitgesloten dat het probleem een lichamelijke oorzaak heeft? Maak dan gebruik van feromonen en kruiden om te helpen de ergste spanning weg te nemen. Ontdek de kattenproducten die ontspannen, verwarmen of afkoelen om je kat te ondersteunen. Net even dat beetje support als je kat wat ouder wordt of niet helemaal zijn draai kan vinden.

Kortom kattenverzorging is veel meer dan alleen het uiterlijk. Het omvat aandacht voor de vacht, nagels, oren, ogen, neus en tanden van je kat. Aandacht waardoor je nog beter in staat bent om de gezondheid van je kat te monitoren en waardoor je ook een hechte band krijgt met je kat. Investeren in hoogwaardige verzorgingsproducten maakt die verzorging makkelijker en zorgt voor een tevreden poezenkind.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 45 reviews.