Ontspannen & Anti stress

Filter
Tonen 8 van 8 producten

Anti stress middelen voor je kat

Het liefst zie je je kat natuurlijk helemaal ontspannen en lekker genieten. Maar er zijn momenten dat je kat toch in de stress schiet en dan zijn antistress middelen van harte welkom om je kat weer snel in zen-modus te krijgen. Er zijn natuurlijk de bekende geurmiddelen om je kat te laten ontspannen, maar denk ook eens aan comfortabele warmte of juist verkoeling. Naast de bekende geurmiddelen zijn er ook andere factoren zoals temperatuur, geluid en comfortabele warmte of verkoeling die je als effectieve anti-stressmiddelen kan gebruiken om het je kat zo goed mogelijk naar zijn zin te maken.

De antistress geurstekkers

Geurstekkers, ook wel diffusers genoemd, zijn een fijne en makkelijke manier om de omgeving van je kat waar hij tijdelijk stress ervaart weer veilig en vertrouwt te laten ruiken. De meeste van deze geurstekkers zijn gebaseerd op synthetische feromonen die je kat zelf van nature in zijn omgeving afgeeft, als hij die omgeving als veilig en prettig ervaart. Het imiteren van deze natuurlijke en kalmerende geur boots je een natuurlijke en geruststellende omgeving voor je kat na.

Gericht werken met sprays, doekjes en druppels

Specifieke situaties vragen om gerichte oplossingen. Met een spray kan je gericht op een deken of (reis)mandje de geur afgeven. Maar zorg er dan wel voor dat je zeker weet dat je kat deze geuren op prijs stelt en eraan kan ontsnappen als hij ze niet waardeert. Om die reden zal je op deze webshop dan ook geen pipetten of halsbandjes vinden die ge√Įmpregneerd zijn met geruststellende geuren, eenmaal op de vacht van je kat, kan hij er niet meer aan ontkomen.

Ontspannen etherische oli√ęn

Naast het nabootsen van feromonen zijn er ook verdampers en sprays die werken op basis van etherische oli√ęn. In tegenstelling tot de feromonen kunnen wij mensen die ook ruiken, waardoor ze ook invloed hebben op ons gedrag. En aangezien er vaak een wisselwerking is tussen jou en je kat, is dit een fijne oplossing om een ontspannen omgeving te cre√ęren.

Bachremedies, in de vorm van druppels die je kat kan innemen of op de huid kan krijgen, zijn een andere benadering. Er zijn ook andere natuurlijke ontspanningsmiddelen die rechtstreeks op de huid werken om te voorkomen dat je kat door stress vatbaar wordt voor kriebels en allergie√ęn.

Geruststellend geluid

Er zijn onderzoeken gedaan naar de werking van bepaalde muziek op de kalmerende effect op je kat. Het meest geruststellende geluid blijkt echter het kloppen van een moederhart te zijn. Dit wordt vaak gebruikt bij kittens die net zijn verhuist tegen heimwee, maar het is ook een geweldig middel bij dementerende oudjes die de weg kwijt zijn.

Ontspannen bij de juiste temperatuur

De temperatuur van de omgeving is cruciaal voor het comfort van je kat. Of het nu gaat om verkoeling tijdens een hittegolf of een behaaglijke warmte in de winter, je kat vindt het heerlijk als zijn omgeving de juiste temperatuur heeft. Dus materiaal waarmee je dit kan regelen zou in ieder kattenhuis aanwezig moeten zijn. Vooral voor de allerkleinsten, ouderen en zieke katten is een aangename temperatuur een voorwaarde om zich beter te voelen en meer ontspannen te zijn. En heb je echt een heel kleintje, dan is het zelfs levensreddend omdat kleine kittens hun temperatuur nog niet kunnen regelen.

Er zijn dus verschillende methoden om een stressvrije omgeving voor je kat te cre√ęren. Of het nu gaat om geurstekkers, sprays, etherische oli√ęn, geluiden of het handhaven van de juiste temperatuur, deze anti-stressmiddelen dragen allemaal bij aan de welzijn van je kattenkind. Onderzoek welk middel het beste werkt voor jou en je kat en geniet samen van een heerlijk ontspannen leven.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 45 reviews.