Kattenballetjes

Filter

Kattenballetjes die verleidelijk rollen

Kattenballetjes zijn heerlijk om mee te spelen voor je kat, ze laten zich makkelijk in beweging zetten, kunnen eventueel stuiteren en rollen alle kanten op. Deze eenvoudige kattenspeeltjes zijn natuurlijk een must-have voor een kitten, maar ook veel oudere katten pingelen nog graag met hun eigen bal. De meeste katten kunnen zich uren vermaken met de ballen die je in deze sectie vindt, ze zijn speciaal voor je uitgezocht omdat ze zo aantrekkelijk zijn om mee te spelen.

Kattenballetjes zijn er in verschillende materialen

Van simpele viltballen tot dansende sponsballen, ieder materiaal rolt en hupst op een andere manier. Sommige kattenballetjes stuiteren echt (oepss hou je dan wel rekening met de buren?) of ze rollen onvoorspelbaar. Er zijn ook balletjes die je kat uitdagen om zijn neus achterna te gaan. Maar er zijn ook kattenballetjes met een rammeltje of zelfs met echt geluid. En natuurlijk zijn er ook snoep of snackballen, waar je ook gewone kattenbrokjes in kan stoppen zodat je kat langer bezig is met zijn eten…. Een beetje kat moet natuurlijk wel werken voor zijn brokjes.

Kattenballetjes met aanhangsel

Niet iedere kat wordt verleidt door een simpel rollend kattenballetje, maar met een soort van staart eraan wordt het een heel ander verhaal. Dan wordt zo’n kattenbal ineens wel heel interessant omdat juist die staart of aanhangsel de moeite van het vangen waard is. Niet alleen om in te klauwen, maar het geeft ook de gelegenheid aan je kat om zijn tanden er in te zetten en de bal naar een andere plek te slepen.

Kattenballetjes om te apporteren

Er zijn katten die apporteren met een kattenspeeltje. Is jouw kat zo’n onvermoeibare terugbrenger dan is het raadzaam om aandacht te besteden aan de bite van het kattenballetje. Is het balletje een beetje makkelijk in het kattenbekje mee te dragen, is hij klein genoeg, leent het materiaal van het kattenspeeltje zich om in te bijten, zijn er uitsteeksels waar je kat zijn tanden in kan zetten. Al die dingen kunnen je kat verleiden om niet alleen tegen de bal te slaan, maar er ook mee te slepen en met een beetje geluk het balletje weer terug te brengen naar jou, zodat je hem weer weg kan gooien.

Kattenballetjes om te peuteren

Je hebt vast wel ergens een kattenspeeltje waarin een kattenballetje zit, die je kat eruit moet halen of waarvan het juist de bedoeling is dat je kat het balletje een mep geeft waardoor hij in een baan aan het rollen gaat. De meeste katten ontdekken dit speeltje iedere keer weer opnieuw en wat let je om er een keer een ander balletje in te doen. Misschien juist wel eentje die eigenlijk te klein is en die dus wel uit het speeltje gepeuterd kan worden. Of ga zelf eens aan de knutsel en maak een doos met gaten en verstop daar het lievelingsballetje van je kat in…. misschien wel dat ene kattenballetje met geur,

Kattenballetjes blijven leuk

Veel katten spelen misschien niet meer zo fanatiek met een kattenballetje als in hun kittenjaren, maar rollende balletjes blijven verleidelijk. Alleen zal er nu aanleiding moeten zijn om met dat kattenballetje te spelen, zit de verleiding om met dat kattenballetje aan de slag te gaan nu meestal in het samenspel met jou en de uitdaging om er net iets anders mee te doen. Bij de product beschrijving van de kattenballetjes krijg je een beeld waarvoor het balletje van je keuze het meeste geschikt is, zodat je op ideeën komt om samen met je kat te spelen. Wees creatief en laat me vooral weten hoe jouw kat met zijn kattenballetje speelt.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 42 reviews.