Trappelspeeltjes

De Purrfecte Trappelspeeltjes voor je kat

Dat trappelspeeltje klinkt misschien niet erg aardig…. maar je kat heeft het gewoon nodig. Om zich even goed uit te leven na het jagen, om zijn klauwen eens goed in zijn prooi te slaan. Hem stevig beet te pakken en dan flink met zijn achterpoten te trappelen. In de natuur zie je dat katten dit doen met prooien die vrij groot zijn, zoals ratten. Door te trappelen kunnen ze hun prooi onschadelijk maken terwijl ze zelf buiten het bereik van die gevaarlijke tanden blijven. Dat trappelen is instinctief gedrag dat tijdens het spelen naar bovenkomt.

Liever een trappelspeeltje dan je arm

Het zijn dan ook meestal flinke kattenspeeltjes die je hier vindt. Ongeveer te grootte van je hand en/of arm… begrijp je nu waar deze kattenspeeltjes voor bedoeld zijn? Als je met je handen speelt, heb je het vast wel eens mee gemaakt dat je kat je beetpakt met zijn voorpootjes en met zijn achterpoten tegen je arm trappelt. Met een beetje geluk wordt er ook nog gebeten. Niet erg fijn voor jou, maar wel heel logisch voor je kat.

Waarom kun je beter je kat een trappelspeeltje geven.

Zodat jij je handen heel houdt! Het alternatief voor het slopen van een andere kat of een mens. Om als kat eens helemaal uit je dak te gaan en je van je wildste kant te laten zien. Een soort van katten worstelen avant la lettre. Deze speeltjes heten in het Engels niet voor niets: wrestle & kick.

Wat is een trappelspeeltje

Meestal is het een langwerpig kussen waarin wat kattenkruid zit zodat het aantrekkelijk is voor je kat. Sommige mensen noemen een trappelspeeltje dan ook een trappelkussen. De meeste trappelkussens zijn ook nog opgeleukt met slierten, koordjes en belletjes zodat er tijdens het spelen nog meer beweegt. Maar er zijn ook trappelspeeltjes die kraakjes in zich hebben of die een piepgeluid maken.

Zijn trappelkussens alleen maar in groot formaat

Voor de meeste mensen kenmerkt een trappelspeeltje zich door een riant formaat, zodat je kat hem ook echt vast kan houden met zijn voorpootjes. Zodat hij echt zijn klauwen er in kan zetten en er in kan bijten, terwijl hij trappelt. Maar sommige katten geven juist de voorkeur aan een compact formaat, zeker als ze jong zijn dan zijn ze lenig genoeg om zich ook uit te leven op een klein trappelspeeltje.

Trappelspeeltjes zijn ideaal om je kat even los te laten gaan

Altijd handig om dit kattenspeeltje aan te bieden als je een kat met speelagressie hebt. En een must-have onderdeel bij het slaapritueel. Kortom . iedere kat zou zijn eigen trappelspeeltje moeten hebben, een favo prooi die hij naar hartenlust kan vermoorden.

Niet alleen bestaat het assortiment uit verschillende formaten trappelspeeltjes. Er is ook genoeg keuze in het materiaal van het speeltje wat een eigen look & feel aan het speelgoed geeft. Vanwege het trappelen is het wel noodzaak dat een trappelkussen gemaakt is van stevig materiaal. Daarom is de stof is zo uitgekozen dat het tegen een stootje kan en je kat naar hartenlust kan trappelen, bijten, eraan kan krabben en sabbelen, zonder dat het stukgaat.

Je kan ook kiezen uit trappelspeeltjes die je kan navullen. En natuurlijk zijn er verschillende soorten geuren die het trappelspel nog opwindender maken, catnip, matatabi en valeriaan behoren tot de mogelijkheden. Heel erg fijn die keuze in geur, omdat nu eenmaal niet iedere kat op kattenkruid reageert 😉

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 45 reviews.