Kattenshampoos

Filter

De juiste kattenshampoo als je toch gaat wassen

Je kat wassen zal maar zelden nodig zijn, want poeslief houdt zichzelf heel goed schoon, hij is een meester in zelfverzorging. Maar soms is er een klein ongelukje, heeft je kat last van een hormonale vacht of is de vacht slecht onderhouden omdat je kat ziek was of ouder en strammer wordt. Dan kan het nodig zijn om je kat toch een grondig schoon te maken met een speciale kattenshampoo die de pH-waarde van je kat niet aantast.

Een milde kattenshampoo om te beginnen

Als je je kitten wilt wennen aan het wassen van zijn vacht, omdat je bijvoorbeeld gaat showen of omdat je 1x per jaar je kat wil wassen om heel snel van de rui af te komen dan is een milde kittenshampoo aan te raden.

Zoals Anju-Beauté Douceur Extreme, een hypoallergene shampoo die de balans in de vacht beschermt en zorgt voor een schone vacht en huid. Maar ook de Anju-Beauté Energie Pure is hiervoor heel geschikt. Deze shampoo is voor katten die allergisch zijn en geen extra geurtje willen hebben, alleen maar een schone vacht.

Een kattenshampoo voor een schone kat

Soms gebeuren er ongelukjes die je er niet even uitkamt en waarvoor een wasbeurt toch wel noodzakelijk is. In dat geval is Anju-BeautĂ© Purificant Champhre, de aangewezen kattenshampoo voor diepe reiniging en grondige desinfectering, omdat ongelukjes soms gebeuren. Deze kattenshampoo biedt diepe reiniging zonder de pH-waarde van de huid aan te tasten. Ook de Anju-BeautĂ© Herbal shampoo is geschikt voor regelmatig gebruik, perfect voor “niets aan de hand” katten die af en toe een wasbeurt nodig hebben.

Een kattenshampoo voor de vachtconditie

Anju-Beauté Vital Force is de aangewezen kattenshampoo om de vacht van je kat weer helemaal te herstellen na een ziekte of een intensief showseizoen. Deze shampoo bevat ingrediënten die de kattenvacht weer een boost geven.

Maar het kan ook zijn dat je kat last heeft een wat vettige vacht dan is Anju-Beauté Cade Premium een fijne herstellende kattenshampoo met anti-roos & insect verdrijvende werking en nog een stapje verder gaat de Anju-Beauté Degrease ontvetting.

Kattenshampoos die de vachtstructuur verbeteren

Eigenlijk worden deze shampoos alleen gebruikt door mensen die met hun kat naar een kattententoonstelling gaan. Deze shampoos (Anju-Beauté Cachemire Structuurshampoo) maken de vacht van je kat zijdezacht en afhangend, of zorgen er voor (Anju-Beauté Vitalite Poils Durs shampoo) dat ze net weer die stevige crisp krijgen. Of ze zorgen voor (Anju-Beauté Texture shampoo) een heerlijke volle vacht bij langharige katten. Deze shampoos zijn ontworpen om de vacht van je kat optimaal te presenteren.

De finishing touch

Voor de finishing touch zijn er kattenshampoos die de kleur van de vacht versterken en crĂšmespoelingen die zorgen voor extra zachtheid. Maar vergeet ook niet de sprays die vaak worden gebruikt op een kattenshow om nog even die finishing touch te geven aan een vacht.

Sprays die voor jou interessant kunnen zijn, is een “droogshampoo” in sprayvorm en de sprays die helpen bij het ontklitten van de vacht; Anju-BeautĂ© Bi-Phase Untangling en de Anju-BeautĂ© Absolu. Geef je de voorkeur aan droog wassen, dan is poedershampoo een uitstekend alternatief.

Kortom, als je de vacht van je kat wil gaan wassen dan is het gebruik van de juiste kattenshampoo van belang om het juiste effect te krijgen op de vacht van je kat. Door de verschillende soorten shampoos te begrijpen en te weten welke het beste past bij de behoeften van je kat, kun je ervoor zorgen dat de vacht van je lieveling altijd stralend en gezond is. Mocht je er niet uitkomen dan kan je altijd contact met mij opnemen zodat we samen de juiste kattenshampoo kiezen waarmee je geniet van een goed verzorgde kat.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 38 reviews.