Ligmatjes

Filter

Katten ligmatjes voor het subtiele ondersteuning

Katten ligmatjes zijn er speciaal voor gemaakt als je kat iets onder zijn kont wil hebben maar niet perse heel zacht wil liggen of zitten. Eigenlijk hetzelfde als jouw yogamatje, het is maar een dun laagje en het haalt net de scherpe randjes eraf. Zo’n ligmatje maakt het allemaal net iets warmer en net iets zachter en misschien is dat voor jouw kat net genoeg zachtheid.

Antislip ligmatjes

Bijna alle katten ligmatjes hier in de webshop hebben een antislip laag, waardoor het hele betrouwbare dunne zachte matjes zijn die je op plaatsen kan leggen waar je een gewone kussen niet echt vertrouwt, zoals op de vensterbank bijvoorbeeld. Deze matjes blijven dus echt liggen als je kat er op of er af springt en ze glijden niet weg.

Speciaal voor de vensterbank

Er zijn ook extra lange ligmatjes in de webshop die in je vensterbank passen. Ik begrijp helemaal dat die vensterbank wel het meest fantastische plekje is voor je kat. Die moet natuurlijk wel comfortabel gemaakt worden voor als meneer of mevrouw lekker languit in het zonnetje wil liggen achter het glas. Ook ideaal als je een stelletje hebt die het heerlijk vindt om lekker klef tegen elkaar aan naar de buren te gluren. Ook vindt je hier wat manieren om je vensterbank te verlengen als die niet groot genoeg is om je kat te laten genieten van het uitzicht.

De ideale ligmat voor een reismand

Door die antislip onderkant zijn de ligmatjes ook geweldig matjes voor in een reismand. Dit werkt echt veel beter dan een dekentje die misschien zachter en warmer is maar tijdens het reizen wel heen en weer glijdt. Met een ligmatje weet je zeker dat je kat toch zacht zit en ook stabiel blijft zitten.

En als je dat wil kan je altijd nog een kattendekentje met de geur van je kat er bij leggen, zodat je kat eventueel onder de deken kan liggen. Of je maakt een randje van die kattendeken zodat je kat in de reismand een soort van mandje krijgt die hem omringd en ondersteund. Kan jij wel wat ondersteuning gebruiken om je kat aan een reismand te wennen, dan is er een online training die je stapje voor stapje helpt om je kat in de reismand te krijgen.

Een ligmatje om een zitplek te creëren

Zo’n subtiel matje is voor je kat een aanwijzing dat dit DE plek is om te zitten. Dat klinkt gek maar het werkt vaak wel zo. Leg een boek neer en je kat gaat er op zitten. Zet een doos neer en je kat klimt er op. Op deze manier kan je ook het ligmatje inzetten, puur om een plekje te maken op je bureau waar je kat ook echt gaat zitten en niet bovenop je werk…. en nee ik geef geen garantie dat dit altijd lukt.

Heb je geen antislip onderkant nodig?

Als je meer ruimte hebt en je de kussen echt in het zicht legt, kijk dan ook even bij de balletjeskussens voor het echte lounge gevoel en bij de platte kussens uit dezelfde Purrfect Living lijn die je ook nog eens compleet kan maken met een eigen kattendeken. Of bekijk eens de basis kattendonut die zich ook heel erg goed leent om in een reismand te leggen.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 38 reviews.