Gebitsverzorging

Filter

Gebitsverzorging voor katten

Er wordt tegenwoordig steeds meer aandacht aan besteed: de gebitsverzorging voor je kat. Er is zelfs een speciale “maand van het gebit”, waarin dierenartsen een gebitscontrole bij je kat promoten, juist omdat er maar weinig kattenouders in het bekje van hun kat kijken waardoor gebitsproblemen vaak (te) laat worden ontdekt.

Tandenpoets snackjes voor je kat

Er zijn heel wat snackjes op de markt die beweren dat ze goed zijn voor de gebitsverzorging van je kat, maar Bogadent’s tandenpoets snackjes hebben ingredi√ęnten die daadwerkelijk bacteri√ęle hechting aan het tandoppervlak voorkomen. Waardoor ze vorming van plaque en tandsteen (profylaxe) en ge√Įrriteerd tandvlees voor een groot deel voorkomen. Deze snackjes zijn een makkelijke en smakelijke manier om het gebit van je kat gezond te houden.

Tandenpoets kattenspeeltjes

Net zoals tandenpoets snackjes, hebben tandenpoetskattenspeeltjes een ruwe structuur die het gebit van je kat reinigt tijdens het kauwen. Ze zijn voorzien van speciale netting die fungeert als flosdraad voor katten, waardoor ze een actieve rol spelen bij het reinigen van het gebit. Als je kat graag zijn tanden in een kattenspeeltje zet, kunnen deze speeltjes een leuke en effectieve aanvulling zijn op de gebitsverzorging.

Tandenpoetsen bij je kat

Als het om gebitsreiniging gaat is en blijft tandenpoetsen het echte werk. Hiermee weet je zeker dat de kiezen van je kat gereinigd worden. Voor het poetswerk kan je gebruik maken van een speciale kattentandenborstel die je tegen het gebit zet of juist over de kiezen haalt. Maar ook het gebruik van een vinger poetsdoekje is natuurlijk mogelijk. Bij het poetsen maak je gebruik van een kattentandpasta, omdat je eigen tandpasta giftig is voor je kat. Het regelmatig poetsen van de tanden draagt bij aan een goede gebitsverzorging voor je geliefde kattenkind.

Toevoeging in water of over het voer

Zie je het niet zitten om de tanden van je kat te poetsen omdat het nogal een uitdaging is, dan zijn er ook alternatieve methoden. Je kan ook gebruik maken van een ‚Äúmondwatertje‚ÄĚ die je aan het water van je kat toevoegt. Of van een speciaal poeder dat je over het eten van je kat strooit. Deze alternatieven kunnen helpen bij de gebitsverzorging. Hou bij het gebruik van deze methode wel in de gaten of je kat dan nog genoeg drinkt, niet alle katten zijn gediend van toevoegingen aan hun eten of drinken.

Wil je toch tandenpoetsen bij je kat leren?

Voor kattenouders die tandenpoetsen bij hun kat willen introduceren, is er een uitgebreide training beschikbaar, die je helpt om met babystapjes je kat te laten wennen aan het fenomeen tandenpoetsen. Deze training omvat gedetailleerde video’s in een speciale online omgeving, die je laten zien hoe je dat tandenpoetsen nou aanpakt en hoe je kat kan reageren, zodat jij op alles voorbereid bent.

Je hebt toegang tot een speciale groep voor al je vragen en krijgt een uitgebreide materiaal box zodat deze kan training volgen om op een geleidelijke manier je kat te laten wennen aan gebitsverzorging. Het is de manier om zelfverzekerd en effectief tandenpoetsen bij je kat te integreren.

De gebitscontrole checklist

Last but not least, kijk heel regelmatig in het bekje van je kat om vroegtijdig te ontdekken of de gebitsverzorging van je kat nog up-to-date is. Weet je niet waar je op moet letten? Vraag dan de gebitscontrole checklist aan. Op deze manier weet je meteen wanneer je een gebitscontrole bij je dierenarts moet inplannen. Als het gebit van je kat er erg aan toe is, dan is een professionele reiniging en het identificeren van eventuele problemen in een vroeg stadium zijn van onschatbare waarde voor de gezondheid van je kat. En daarna kan je dan met een schone lei aan die gebitsverzorging van je kat beginnen.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 44 reviews.