Weet jij welke kattenspullen leiden tot een tevreden kat in huis

Een tevreden kat in huis?

Deze 5 items moet je geprobeerd hebben

Er zijn heel veel kattenspullen en ver nadat je de kittenspullen boodschappenlijst hebt afgerond, blijven de nieuwe kattenitems onder je aandacht komen. En redelijk vaak laat je je verleiden tot weer nieuwe items. Maar je kan niet aan de gang blijven natuurlijk , dus wat zijn nou echt die must haves die je kat toch een keer geprobeerd moet hebben. Niet omdat ik het zeg maar omdat ze het leven van je kat verrijken.

Het leven van je kat verrijken.

Omdat deze kattenspullen inspelen op het “oer” van je kat, niet veel gedoe geven en makkelijk toepasbaar zijn in een indoor kattenterritorium. En…. omdat er vast een variant is die jij ook mooi vindt en waar dus mee te leven valt. Want kattenspullen verstoppen in een aparte kamer dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Voerpuzzel - Snack Box

Dit is een mooie beginners puzzel als je kat nog nooit heeft hoeven werken voor zijn brokjes. Iedere kat kan peuteren, als de beloning maar lekker genoeg is. En het voordeel van deze puzzel is dat hij geschikt is voor grote (poten) katten tot kittens. Ja zelfs, wat oudere stramme katten kunnen hier nog mee overweg.

De keuze in voerpuzzels is groot en voor iedere kat is er wel een die aanslaat en die je kat bezig houdt.

Kijk zelf maar naar het aanbod >>

Maar nu is dus de vraag…
Is jouw kat een beginner, of een zeer geroutineerde puzzelaar.
Een behendige schaakspeler met fantastische motoriek of een rouwdouwer. Heeft je kat nog nooit gepuzzeld, begin dan gewoon met deze Snack Box.

Heb je een fervent puzzelaar in huis, laat me dan maar eens weten welke puzzels favoriet zijn. Misschien heb ik dan toch nog een nieuwe optie voor je.

Verzorging - Kleine slicker borstel

Je kat kammen is niet altijd nodig, maar somssss…..
Deze “borstel” is voor iedere kat geschikt, of die nou kort of langhaar heeft. Oké uitzonderingen bevestigen de regel, bloteriken en ultra korte katten hebben hier natuurlijk niets aan. Denk: Sphinx, Siamees, Oosters Korthaar, Bengaal dat soort rassen.

Zit er een beetje vacht op je kat, dan is deze borstel de nabootsing van een kattentong. Waarmee je de haartjes op een zachte manier weer in het gareel brengt, stofnesten oplost, vet verdeeld en die loszittende haren verwijderd, zonder dat er een haarbal aan te pas komt.

Deze borstel is fantastisch om te leren kammen bij je kat en is geschikt voor een kitten (3 maanden) tot een hoog bejaarde kat. Dat stadium wanneer je kat het allemaal zelf niet meer kan en echt jouw hulp nodig heeft.

Wat denk je is deze slicker borstel iets voor jou? >>

Let wel op…. Slickerborstels zijn er in allerlei soorten en maten. Ik heb bewust gekozen voor een kleine variant, zodat je niet te stevig gaat kammen EN omdat sommige katten moeten wennen aan een borstel of kam.

Nog een dingetje, deze slicker is niet zo hard en er zitten bolletjes aan de uiteinde van de haakjes. Op die manier kun je de kattenhuid niet beschadigen. Twijfel je qua vacht of durf je niet te kammen…. Let me know, ik help je verder.

Krabben & Slapen - Kartonnen slaapplek

Ik zeg krabben, jij denkt krabpaal…. maar er is zoveel meer tegenwoordig.
Bovendien worden de functies krabben, klimmen en slapen heel vaak door elkaar gebruikt. 

Hoe ze ook worden gebruikt…. karton is een musthave voor iedere kat! 

Dit materiaal is heel fijn voor de allerkleinste maar ook voor de alleroudste. Zacht materiaal waaraan je kat zijn geuren kan afgeven. Ideaal om frustratie weg te krabben en de omgeving veilig te stellen.

Hier een voorbeeld van een krabmand, maar karton komt in veel vormen, maten en kleuren.

Ik weet zeker dat er iets voor jou tussen zit. >>

Slapen - Balletjes kussens

Dat slapen belangrijk is voor je kat dat was je natuurlijk allang opgevallen. Ze doen het maar liefst zo’n 14 tot 16 uur per dag. Waarop of waarin ze slapen is nogal verschillend. Een absolute favoriet is je bed. Lekker zacht, vormt van zelf een kuiltje, je kat ligt van de grond af dus heeft hij goed uitzicht rondom en meestal is het ook rustig.

Mits je een beetje rekening houdt met de plek waar je hem neerlegt, is het balletjeskussen een goede tweede. Ook deze kussen heeft een behaaglijk kuiltje, dat zich zelfs nog beter dan je bed rondom het poezenlijfje vormt. Bovendien reguleert hij de temperatuur heel goed, koel in de zomer, warm in de winter.

Een balletjeskussen is een slaapplek voor iedere kat >>

Voor iedere kat geschikt maar bij uitstek voor een kat die ziek is of ouderdomsklachten heeft, zoals artrose. Dit komt omdat het balletjeskussen geen druk uitoefent op het kattenlijfje, hij vormt zich er gewoon omheen.

Nu is alleen nog de vraag waar ga je hem neerleggen? Weet jij op welke plek je kat het liefst ligt?

Spelen - Kattenhengel

Ik weet het, iedere kat is anders en niets is zo purrrsoonlijk als een kattenspeeltje. De ene kat gaat voor klein, de andere voor groot. Jouw kat wil geur, die van mij zijn helemaal door gesnoven. Wel of niet achter lichtjes aan, elektronische speeltjes. Voetballen tot je een ons weegt of je kattenneus optrekken voor een muisje.

Een lange kattenhengel is een must >>

Wat het ook is….. iedere kat gaat op de duur “aan” met een kattenhengel.
Mits jij de juiste prooi er aanhangt voor je kat, want daar is genoeg keuze in. En jij je verdiept in hoe je dan met zo’n kattenhengel speelt. Maar ook daar kan ik je mee helpen. 😉

Even buiten die kattenhengel om, waar kan jij je kat nou echt blij mee maken? Wat is het favo speeltje, het spelletje waar hij uren zoet mee is.

Laat het me eens weten, dan kan ik je helpen om variatie aan te brengen en eens wat nieuws te proberen.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 38 reviews.