Als er een ding is waar ik van hou, dan zijn het mooie dingen voor je kat. Dingen die ook helemaal geweldig in je huis staan. Die samensmelten met je eigen stijl. Maar natuurlijk moeten die dingen ook wel helemaal naar de zin van je kat zijn.
Het lievelingsslaapplekje van mijn katten….. ‘n balletjeskussen!
Zolang als Cats & Things bestaat, zijn er al balletjeskussens in de collectie. Vroeger kocht ik ze ook nog wel eens in….. lekker goedkoop. Maarrrrr daar was het Heilige Testpanel het dan nooit mee eens. Mijn eigen limited editions zijn the best! En waarom zijn die balletjeskussen dan zo speciaal?
1. Allereerst ze zijn wat zuinigjes gevuld!
Huh…. Ja dat vindt je kat fijn! Ze zijn dus rijkelijk gevuld vóór je kat! En dat is minder dan voor een hond….. volg je het nog? Een hond is (hoe lenig hij ook kan zijn) iets stijver in zijn beweging en lijf dan een kat. Een kat is flexibel en wil heeeel graag in een klein soepel kuiltje slapen. En dat kan met zo’n balletjeskussen. Als hij gevuld is voor de hond dan is het een wat compact geheel en krijg je, tenzij je een hele grote zware kat bent, geen kuiltje in je kussen.
2. Balletjes moeten rollen….
En die goedkope balletjeskussens hebben vaak helemaal geen balletjes….. maar korreltjes?! En dat is fantastisch voor de hond, want dan blijft die vulling een beetje op z’n plaats liggen. Maar je kat wil die kuil! Ze hoeven alleen maar op het kussen te gaan staan en ze zakken al een beetje in een kuil. Dat voordeel is natuurlijk op z’n Cruijffiaans ook meteen ‘n nadeel. Want zo’n wiebelbodem daar moeten sommige katten wel aan wennen….
Is je kat niet meteen gecharmeerd van een balletjeskussen?
Dat ding ruikt vreemd/nieuw
Geen paniek, het kan zijn dat je kat gewoon gewend is aan zijn vertrouwde mandje met zijn eigen geur. Plaats dan een dekentje in dat mandje zodat de geur van je kat aan het dekentje komt. En leg het dekentje over het balletjes kussen, op deze manier gaat de nieuwe balletjes kussen sneller vertrouwd ruiken.
Dat ding wiebelt eng
Maak even een kuiltje voor je kat en leg je kat zelf in het kuiltje…. op deze manier hoeft hij niet over die “enge” rollende balletjes te lopen en kan hij meteen ervaren hoe het is om in een kuiltje te liggen. Lukt dat kat neerleggen niet? Snoepjes in het kuiltje doen ook wonderen.
Je hebt het balletjeskussen niet op de juiste plek gelegd?!
Tsja…. die zoektocht laat ik aan jou over. Ik zou zeggen begin met zijn lievelingsplekje. Leg hem bij je op de bank of in de vensterbank. Maar eerlijk gezegd hoor ik ook wel vaak dat juist de grond met een balletjeskussen ineens heel erg in trek is…
3. Isolatie van de lichaamswarmte
De polytheenballetjes isoleren de lichaamswarmte van je kat en dat vinden katten heerlijk. Dit samen met het kuiltje dat zich heerlijk naar het kattenlijfje voegt, maakt een balletjeskussen een absolute aanrader voor katten met artrose en andere pijnen omdat deze slaapplek geen druk geeft.
4. Past mooi in je huis en de cover kunnen wassen!
Nou kan je die polytheenballetjes wel wassen als het echt moet…. maar echt beter worden ze er niet van. Vandaar dat de balletjeskussens met losse hoezen zijn, zodat je de hoes wel schoon kan houden. Ieder jaar is er een nieuwe limited collectie, zodat je de hoezen ook kan wisselen en lekker met de woontrend kan meedoen.
Collectie in eigen beheer
Je had het vast al geraden…… de collectie wordt in eigen beheer ontwikkeld. Ik wil gewoon zeker weten dat de juiste hoeveelheid en kwaliteit balletjes in die kussen gaan. En niet vergeten…. dat ze mooi en praktisch zijn. De huidige collectie vind je hieronder samen met de fijne “platte” kussens, die ook een hele fijne slaap en lig beleving geven.