Schoencadeautjes voor je kat

Schoencadeautjes voor je kat

Ja echt je leest het goed…. voor je kat! Het is gewoon heel simpel, of je hebt kleine kinderen en die zijn helemaal dikke mik met poeslief. En in dat geval moet en zal poes natuurlijk meedoen met die spannende tijd die aftelt naar 5 december. Want kind en kat delen alles en als poeslief meedoet met het feest dan kunnen ze de spanning, het lekkers, de verrassing… kortom dat hele Sinterklaas gebeuren samen delen.

Of het kindergebeuren gaat aan jouw voorbij, omdat je ze niet hebt of ze al te groot zijn.
Maar heck, je kat is toch ook je kind en hoe gaaf is het om die te verwennen met Sinterklaas. 

Sinterklaas vieren met je kat

Top 5 schoencadeautjes voor je kat!

Om het je makkelijk te maken vind je hier mijn top 5 Sinterklaas cadeautjes voor je kat. Nothing fancy, gewoon kleine Sint cadeautjes die je dan ook het liefst traditie getrouw in een schoen verstopt om het allemaal nog spannender te maken. Ze zijn gebaseerd op ouderwetse schoencadeautjes en als je een kind hebt bieden deze Sinterklaas verrassingen veel vertel en speel plezier, zodat je samen kan aftellen naar pakjes avond of de meet & greet met Sint op school.

Ach ja, als je met weemoed aan het Sinterklaas gebeuren denkt, dan moet je toch wat. 

Muizen voor je kat als schoencadeautje van sinterklaas

5. De muizen!!!

Ik ga er even van uit dat je kind snoepgoed mag hebben, misschien ben je er niet zo’n voorstander van, maar dit hele Sinterklaas gebeuren staat natuurlijk in het teken van snoep en strooigoed. Dussss de muizen….. wie kent ze niet die muizen die in gekleurd folie zijn ingepakt, die horen gewoon bij de schoencadeautjes. 

Niets is leukers dan zo’n klein muisje in een schoen te gooien en er dan weer uit te hengelen. Maar dan moet Sint natuurlijk wel even die muisjes als verrassing achter laten. Het zijn er maar liefst twee in een klein zakje. Het enige dat jij als hulp-Sint nog moet doen is de naam van poeslief er op te schrijven.

Leg meteen even uit aan je kind-moppie wat de bedoeling is van die muis en wedden dat zowel kind als kat wel even zoet is rond die schoen met het muizenspel? Even een tip… gebruik een schoen met veters. Nog gekker? Rijg een kraal aan die veter, dan is het spel compleet!

Een kikker als schoencadeautje voor je kat

4. Waar muizen zijn, zijn ook kikkers

Voor je kind zitten ze gewoon in een zak en het is maar net welke kleur Sinterklaas in de schoen verstopt. Die kikker van je kat heeft iets meer noten op zang. Hij is een beetje een prima donna. 

Zo’n kikker die denkt dat hij het middelpunt van het schoolplein is. Zo’n kwaakgraag die denkt dat iedereen hem wel ziet zitten en die van het ene vriendje naar het andere vriendje fladdert. Net zoals die vlinder die hij op zijn kopje heeft zitten. Je weet vast wel een mooi verhaaltje bij deze kikker te verzinnen. En nog mooier is het als jouw kind aan de haal gaat met het verhaal.

Laat je kleintje eens aan het woord en een mooi kikkerverhaaltje vertellen aan zijn poezenmaatje. Dit kattenspeelpopje leent zich voor heel wat avonturen. Er zit een klein beetje kattenkruid in, de vlinder glinstert en die wiebelpoten zijn om in te bijten. Het verhaal van kikkerbillen laten we nog maar even achterwege… dat is niet meer van deze tijd.

Een sponsballetje als schoencadeautje voor je kat van Sinterklaas

3. De mandarijn

Even een gezond schoencadeautje om tegenwicht te geven aan al dat snoepgoed! Pak jij er eentje in voor je kind? Die voor je kat zit al in leuk vloeipapier…. Ohww en dat papier gooi je natuurlijk niet weg. Daar maak je een keihard propje van, zodat je kat dubbel plezier heeft en ja hoor, ook deze mag gewoon in de schoen.

Maar je begrijpt dat je kat geen mandarijn hoeft, citrusgeuren zijn niet helemaal favoriet bij je kat. Dat mandarijn handjes wel even wassen voordat je kat weer geaaid wordt en dan kan je kind heerlijk met poeslief spelen. Met dit oranje sponsballetje kan het eigenlijk nooit te dol worden. Hij bounched en springt vrolijk door het leven als je hem gooit, maar gelukkig niet hard dus de buren hebben niet te klagen.

Tenzij…..

Poeslief als een polderpaard achter zijn eigen mandarijntje aan dendert en even is vergeten hoe subtiel en zacht die poezenvoetjes kunnen lopen. En hij zeker geen voorbeeld neemt aan de zachte paardenvoetjes trippel trappel op het dak! Ach ja, ook een kat moet kunnen spelen.

Gezond strooigoed voor je kat van Sinterklaas

2. TaaiTaai

Er is vast nog iemand in je familie die iets met taai taai heeft, maar voor de meeste mensen moeten het toch echt pepernoten zijn. Toch heeft het wel iets die grote brokken waar je op kan kauwen. Wat denk je ga je je kind met dat Taaaaai paaien. Of hou je het gewoon bij pepernoten met strooigoed.

Met al dat eten is je kat nu eindelijk ook aan de beurt. Een zakje met rare brokken die toch echt voor snakjes moeten doorgaan. Net zo ouderwets als dat taaitaai, maar dan is de poezevariant van gedroogd vlees. Geen gedoe er tussen door, eventueel iets gemalen, maar in ieder geval heel erg gezond.

Je kat en kind zijn twee handen op een buik, dus nu is de vraag of zo’n experiment met iets anders ook wordt gewaardeerd. Of zijn ze allebei van het soort wat de kat niet kent eet die niet? Een mooie uitdaging voor de hulp-Sint om beide iets anders voor te schotelen… alsof hulp-Sint het nog niet druk genoeg had?! 

Een kruidmuisje voor je kat van Sinterklaas

1. De meet & greet bij Sint

Zit er een echte ontmoeting met Sint & Piet in het verschiet en vind je kind dat ergens best wel spannend. Daarvoor is deze brutale muis, gebruik hem om je kind duidelijk te maken dat iets van te voren best heel spannend kan zijn, maar dat het allemaal best wel mee valt.

Een brutale kruidmuis als schoencadeautje voor je kat van Sinterklaas

Deze stoere muis heeft geen enkele probleem met sinterklaas. Die heeft een soort de ‘bite me’ instelling en vraagt de Sint gewoon om een selfie. Iedereen moet natuurlijk wel even zien dat hij ‘the Man’ heeft ontmoet.

En kijk eens hoe de ontmoeting gaat met je kat!!!! Whooowww daar is zo’n meet & greet met Sint helemaal niets bij. De ontmoeting met poeslief gaat er heel wat hardhandiger aan toe, dat is een trappel, bijt en aflik partij. En ook daar stapt deze muis heel dapper in. Bring it on!!! En als deze stoere muis het durft dan is de ontmoeting met Sint & Piet toch een peuleschil. 

Sinterklaas vieren met je kat

Zelf shoppen of kant-en-klaar?

Natuurlijk help ik alle hulp Sinten graag en vind je deze schoencadeautjes voor je kat in een handig pakket. Helemaal ingepakt, klaar om in de schoen te leggen of op pakjesavond zelf te geven. Het zijn niet zulke grote cadeautjes, dus als het je ding is kan je ze zelfs verstoppen in een surprise voor een kattenliefhebber. Lees de verhaaltjes bij de cadeautjes en je hebt vast genoeg inspiratie voor een gedicht.

Ik ben natuurlijk heeeeeel benieuwd hoe jij dit Sinterklaas poezenpakket gaat inzetten, laat het me weten hier of in de mail, dat vind ik leuk!

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 45 reviews.