Kerst voor je kat

Gezellige kerst voor je kat

Als je dan toch gaat versieren voor de kerst, vergeet dan ook niet de spullen van je kat. Er zijn veel leuke kerstmanden te verkrijgen, die je helemaal gloed nieuw neerzet. Maar wij houden het graag subtiel. Vooral omdat je dan gebruik maakt van de eigen spullen van je kat, met zijn eigen geuren. Er staat al zoveel op zijn kop als je helemaal uitpakt met kerst. Dus pimp de eigen mand van je kat eens op met een kattendeken of kussen. En biedt dingen aan waarop je kat graag zijn geur afzet of die een lekkere of geruststellende geur hebben.

Bokeh Gezellige kerst voor je kat 1200
retro xmas met colin doorschijnend

Vintage kerst voor je kat

Geur is heel belangrijk voor je kat om zich veilig te voelen. Vandaar dat ik liever een kerstkattendeken of kussen in de vertrouwde kattenmand leg, dan een hele nieuwe kerstmand te verkopen. Bovendien… waar laat je dat ding als het geen kerst meer is. Iets maar voor heel even kopen en dan weggooien is niet meer van deze tijd toch?

Je kat heeft veel liever dat je zijn vertrouwde plekje opleukt.

Dan wordt hij nog omringd met zijn oude vertrouwde geuren en die nieuw kattendeken of kussen, neemt veel sneller zijn eigen geurtje aan. En zijn eigen geur is wel heel belangrijk voor je kat om zich veilig en zeker te voelen, vooral voor katten die toch al niet zo gediend waren van nieuw en veranderingen.

Dus omring je kat zoveel mogelijk met vertrouwde geuren, als jij met alle kerstversieringen loopt te slepen en je deze maand wat meer mensen over de vloer hebt dan anders. Zelf ben ik enorme fan van PetRemedy en hoe grappig is het om ook wat ornamentjes in de boom te hangen die je met deze kalmerende etherische olie voor katten inspuit. Of met een ander rustgevend middeltje! Zo ruikt die kerstboom ineens niet meer zo gek.

Bokeh Gezellige kerst voor je kat 1200
Bridget in kerstdoos

Kartonnen kerstcadeau

Wil je toch een hele nieuwe slaapplek voor je kat, dan is zo’n kartonnen verstophol in de vorm van een kerstcadeau natuurlijk wel geweldig. Ook deze past helemaal in de vintage kerststijl. Deze verstophol is dan misschien wel helemaal gloedje nieuw. Maar karton neemt als geen ander heel snel geuren op. Dus die is zo vertrouwd….. bovendien, welke kat kan er nou een kartonnen doos weerstaan?

Waarom zo’n verstop hol heel handig is kan je ook hier nog lezen. Maar als je deze onder de kerstboom zet, dan staat het niet alleen leuk. Je voorkomt er waarschijnlijk ook veel gedoe mee. Want er is niets leukers dan onder de kerstboom liggen. Je hebt gewoon een verstopstruik in huis gehaald! Zet er nog wat cadeautjes bij, met leuke versierselen waar je kat zich achter kan verstoppen en het feest is compleet! Een fantastische uitvalshoek om te jagen, waarom denk je dat het am-bush heet…

Maar ja, op deze manier is de kans groot dat de kerstballen wiebelen als je kat zijn plekje zoekt en dat vraagt natuurlijk om verder onderzoek en eens kijken of je met je pootje het nog beter kan laten wiebelen….. oepsss

Alleen daarom is het handig dat er onbreekbare kerstballen onder in de boom hangen, of een paar van die leuke platte kerstornamentjes met rustgevend spul er opgespoten. 

Bokeh Gezellige kerst voor je kat 1200
Bridget bij krab kerstboom

Die krab kerstboom…

Die is natuurlijk keileuk en niet voor maar heel even tijdens de kerst maar gewoon het hele jaar door als jij dat wil. Wil je het niet? Dan haal je hem na kerst weer uit elkaar en bergt hem plat op met je kerstspullen.

Waarom is deze krab kerstboom zo handig?

Even weer het verhaal dat er tijdens de kerst zoveel verandert en er allemaal vreemde geuren in huis doordringen. Geuren van kerstgroen, “lekkere” luchtjes uit kaarsen, staafje en andere potjes, vreemde geuren van bezoek, en…  nou ja, je kan vast nog veel meer bedenken. De ene kat vindt dit allemaal reuze interessant, de andere kat raakt er volledig van in de stress.

Een manier om met stress te dealen is krabben. Of beter gezegd geur afzetten met de pootjes en meestal wordt daar de bank voor gebruikt, zeker als het aandacht geven aan je kat er deze tijd een beetje bij inschiet. Want sommige katten gebruiken het bankkrabben ne eenmaal ook om aandacht te vragen, want dan reageer je tenminste…. ‘verkeerde aandacht is ook aandacht’.

Heb jij zo’n bankkrabber, weet dan dat deze krabkerstboom heel goed tegen de bank aan te zetten is. Misschien moet je even schuiven, vanwege de pootjes van je bank, maar als je deze boom op de juiste plaats neerzet dan heeft je kat ook een fijne kerst. En jij natuurlijk ook!

Platte kattenspeeltjes banner 1200
De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 35 reviews.