Hoe werken tandenpoets speeltjes voor je kat

Tandenpoetsspeeltjes

Zo rond de “Maand van het Gebit” wordt er van alles en nog wat aangeboden dat goed is voor de verzorging van een kattengebit. En tandenpoetsspeeltjes horen ook in die categorie.

Bij Cats & Things heten die kattenspeeltjes dan bijtspeeltjes, omdat deze speeltjes echt gemaakt zijn om in te bijten. Dat bijten kan verschillende redenen hebben. Net zoals een klein kind kan een kat ook last hebben van de overgang van melktanden naar zijn volwassen gebit en veel katten willen rond die tijd nog weleens bijterig zijn.

In dat geval is een bijtspeeltje ideaal en dan moet je vooral denken aan een Matatabi stokje of een stevig kattenspeeltje zoals de Wiggle Worm waar echt op te kauwen valt, zonder dat het meteen stuk gaat. Dat deze speeltjes ook iets doen voor het gebit is mooi meegenomen. In bovenstaande gevallen gaat het dan vooral om het masseren van het tandvlees. Voor het bestrijden van tandplak is er een ander speeltje in de markt.

Tandenpoetsspeeltjes met netmateriaal

Deze tandenpoetsspeeltjes worden ook wel eens flosspeeltjes genoemd. En dat is wat ze dan ook doen. Niet zo goed als jij kan flossen, maar er is wel enig effect te merken.

Zo’n tandenpoetsspeeltje heeft een dubbele laag, waarbij de bovenste laag dus uit een stevig netje bestaat. Met mazen die klein genoeg zijn om langs de tanden en kiezen van je kat te schuren, waardoor er dus een soort van floswerking ontstaat.

Het kattenspeeltje zelf is natuurlijk van stevige stof gemaakt zodat het de tanden van je kat kan weerstaan. En over het algemeen zijn deze tandenpoetsspeeltjes een soort van zachte speeltjes, zodat het indeukt wanneer je kat er in bijt en het netje zijn floswerking kan doen.

favicon 512

Katten die graag rauw vlees eten, kunnen het zelfde flos effect bereiken door het eten van eendagskuikens. Of platgeslagen kippennekjes, kwartels en voor de grotere kat misschien zelfs een duivenkarkas.

Werken deze tandenpoetsspeeltjes?

Als je kat ook echt in het kattenspeeltje bijt, dan krijgt hij absoluut wat van de floswerking mee. Het mooiste zou zijn dat je kat apporteert met dit speeltje of sowieso graag met kattenspeeltjes in zijn bekje rondloopt. Dan is ieder bijtmomentje een kleine flosbeurt.

Er zijn tegenwoordig steeds meer varianten in flosspeeltjes voor je kat. Waardoor de kans groot is dat er een bij zit, waarmee je kat wil spelen en in bijten. Zo’n tandenpoetsspeeltje kan geen kwaad en alle kleine beetjes helpen.

Maar tandenpoetsen blijft ongeëvenaard als het gaat om gebitsverzorging.

CATPARENTS UNITED
CATPARENTS UNITED

Wij begrijpen dat je kat familie is en verwennen je lust en leven

AANDACHT VOOR JE KAT
AANDACHT VOOR JE KAT

De collectie is helemaal katvriendelijk samengesteld

PRODUCT ADVIES
PRODUCT ADVIES

Wij helpen je de juiste keuze te maken voor je kat

Praktische Tips
Praktische Tips

Een fijne balans tussen gedrag theorie en alledaagse praktijk

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 41 reviews.