Je kat lekker onder handen nemen of heel subtiel TTouch uitvoeren

Tellington TTouch®

De Tellington TTouch® methode is een hele zachte en vriendelijke manier om je kat in balans en relaxt te krijgen, ontwikkeld door Linda Tellington-Jones. Oorspronkelijk een methode die ingezet werd voor paarden maar later uitgebreid naar honden en ook andere dieren zoals je kat. Het is een eenvoudige aanrakingstechniek die je (als je het eenmaal geleerd hebt) makkelijk kunt toepassen om de onderlinge band tussen jou en je kat te versterken.

Over het algemeen wordt deze techniek ingezet door de geschoolde practitioners om je kat weer in balans te brengen, zodat hij makkelijker met de uitdagingen van het leven in een mensenwereld kan omgaan. Maar TTouch beïnvloedt niet alleen gedrag en welzijn, het bevordert ook het genezingsproces en ondersteunt je kat tijdens het herstel van letsel, bij ziekte of na operatie.

Respect voor de PURRsonality van je kat

Bij TTouch is het uitgangspunt dat iedere kat uniek is, met zijn persoonlijke mogelijkheden en behoeften maar ook zijn eigen grenzen. Bij deze methode wordt er gefocust op de mogelijkheden en wordt de feedback die je kat geeft voor en tijdens de behandeling ook echt meegenomen in de behandeling. De hele behandeling is er opgericht wat jouw kat op dat moment nodig heeft.

Het is dus niet een kwestie van de ‘massage technieken’ leren, maar ook echt de signalen van je kat herkennen en er zorgvuldig op inspelen. Je kat is een unieke purrsonality en wordt op zijn eigen unieke wijze benaderd. Tijdens een TTouch behandeling ga je dus op zoek naar wat het beste werkt voor je kat, op dit moment, in deze situatie. Geen pasklare oplossing dus, maar werken aan vertrouwen over en weer.

favicon 512

Linda Tellington-Jones is de grondlegster van TTouch. In eerste instantie een unieke, respectvolle manier van werken met paarden. Waar in de jaren 80 de unieke Tellington TTouches® aan toegevoegd werden. Dit zijn zachte aandachtige aanrakingen, waarbij de huid van je dier in cirkels wordt bewogen. Linda heeft jarenlang geëxperimenteerd met variaties in druk, afmeting en snelheid van de cirkels om tot de uiteindelijke TTouch methode te komen. Een methode die zich niet meer tot paarden en honden, maar nu wordt toegepast op alle dieren en zelfs mensen.

Nieuwe mogelijkheden openen

TTouch bestaat uit zachte, aaneengesloten, cirkelende aanrakingen en liftende en strijkende bewegingen op de huid. Het doel van de aanrakingen is het stimuleren van de functie van de cellen en het (her)activeren van de aangeboren intelligentie van die cellen, waardoor het voor je kat mogelijk wordt om oud gedrag los te laten. Een kat die regelmatig TTouch krijgt is in staat zich makkelijker aan te passen aan onbekende omgevingen en nieuwe situaties. Hij is vrijer om nieuwe dingen te leren.

Het is een diepere werking van alle voordelen van ‘gewoon aaien’. TTouch zorgt er voor dat je kat lichamelijk en geestelijk lekkerder in zijn velletje komt te zitten. Dat het stressniveau daalt en dat hij minder snel en heftig op veranderingen en prikkels van buitenaf reageert, waarbij je mag aannemen dat je kat er ook gelukkiger van wordt.

De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 35 reviews.