Verzorging & Support

Filter

Kammen, Wassen & Verzorgen

Waarom zou je kammen? Omdat je kat soms een beetje hulp nodig heeft. Omdat hij net niet meer bij alle plekjes kan. Omdat het wel heel veel haar is. Omdat je kat een haarballenprobleem heeft en je verstoppingen wil voorkomen. Omdat er klitten zijn… genoeg redenen waarom je kat (tijdelijk) hulp nodig heeft bij zijn vachtverzorging en dan is een goede spray, kattenkam of borstel wel heel erg fijn. Het liefst eentje die antistatisch is, zodat je kat niet knettergek van je wordt.

Kattennagels knippen moet dat?

Als ik heel eerlijk ben, vind ik nagels knippen voor een binnenkat heel normaal. Want die kattenklauwtjes slijten binnen echt niet en ze worden ook niet gebruikt bij het jagen… ehhh spelen?! Gewoon regelmatig een klein puntje eraf met een speciale nagelschaar. En als je dan toch bezig bent. Check dan ook regelmatig de kattenoortjes of die nog schoon zijn. Is het neusje lekker fris. En hoe zit het met de oogjes? Even wat extra aandacht en je hebt weer een poezentoet om te zoenen.

Verzorg jij het gebit van je kat?

Gebitsverzorging voor je kat wordt steeds normaler. Met een beetje geluk, krijg je een ok stempel bij de gebitscontrole en ben je geholpen met wat extra aandacht door speciale kauwartikelen en bijtspeeltjes. Maar steeds vaker, wordt er geadviseerd om ook echt te gaan tandenpoetsen. Zelfs daar kan ik je bij helpen, met spullen en een echte cursus, die je stap voor stap uitlegt hoe je dat tandenpoetsen bij je kat nou aanpakt.

Anti-Stress, Extra Zorg & Gezondheid

Als je kat stress heeft, niet lekker in zijn vel zit, dan kan leiden tot gedragsproblemen of lichamelijke ongemakken. Heeft je dierenarts uitgesloten dat het probleem een lichamelijke oorzaak heeft? Maak dan gebruik van feromonen en kruiden om te helpen de ergste spanning weg te nemen. Of kattenproducten die ontspannen, verwarmen of afkoelen. Net even dat beetje support als je kat wat ouder wordt of niet helemaal zijn draai kan vinden. Denk ook aan kleine EHBO artikelen zoals wondverzorging, wondbescherming en pillen toedienen.

De waardering van catsandthings.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 28 reviews.