Puzzelen & Eten

Filter

Voerbakje, Voerpuzzel & Drinkfontein

Mensen willen graag een mooi voerbakje, je kat wil graag dat het bakje zijn snorharen niet hindert en dat het voerbakje schoon is. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een voerpuzzel, zodat je binnenkat toch nog iets moet doen voor z’n brokjes. En drinken maak je zo aantrekkelijk mogelijk door het te laten bewegen in een waterfontein.

RVS, kunststof of een keramiek voerbak

De meeste mensen geven de voorkeur aan een keramiek voerbakje. Zo’n bakje, schaaltje of bordje is nu eenmaal wat zwaarder dan ander materiaal, handig als je een kat hebt die graag met zijn voerbakje schuift. Maar ben jij er eentje die wel eens voetbalt met het voerbakje dan is een voerbakje van RVS of kunststof misschien meer iets voor jou. Wat voor materiaal je ook kiest, een voerschaaltje met lage randen vindt je kat het fijnst, dat heet whiskerfriendly en het scheelt meestal een hoop geklieder.

Voerbakje of voerpuzzel

In een voerbakje kun je niet jagen, daar is een voerpuzzel voor. Dan moet je kat bewegen en strategieën bedenken. Dat houdt een kat gezond… ook tussen zijn oren! Overeten door verveling of stress en schrokken dat zijn dingen die je bij een jagende kat niet ziet. Misschien het overwegen waard als je kat zich verveelt, te veel slaapt, te dik is of na een schranspartij zijn eten weer uitkotst… vervang het voerbakje voor een voerpuzzel.

Niets fijner dan een waterfontein of een drinkbron!

Heerlijk helder bewegend water…. en nog verkoelend ook! Er zijn weinig katten die daar weerstand aan kunnen bieden. Een waterfontein is dan ook DE manier om je kat aan het drinken te krijgen. Nou ja, meer aan het drinken te krijgen. Nu je kat vaak brokjes in zijn voerbakje krijgt, is meer drinken een must. Zo’n drinkbron of waterfontein helpt daar bij maar zet hem niet naast het voerbakje!

De waardering van catsandthings.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 28 reviews.