Krabplanken

Filter
Tonen 8 van 8 producten

Krabplanken staan nooit in de weg!

Een krabplank is het antwoord voor kattenouders die vinden dat een krabpaal flink in de weg staat in hun (kleine) huis. Want hoe je het ook went of keert, krabben moet. Dat hoort nu eenmaal bij je kat. Het is een krabplank of je bank, maar gekrabd zal er worden.

Een krabplank is onmisbaar in een kattenhuis.

Een krabplank biedt zoals je weet je kat de mogelijkheid om op een natuurlijke manier zijn nagels te onderhouden. Krabben is natuurlijk kattengedrag en is erg belangrijk voor hun gezondheid zowel fysiek als metaal. Door te krabben worden de oude nagelhoezen van je kat verwijderd en komt er een vlijmscherpe kattennagel tevoorschijn. Een krabplank geeft je kat de mogelijkheid om dit op een veilige en gezonde manier te doen, zonder dat je meubels of vloerbedekking hieronder lijden.

Krabben helpt bij het verminderen van stress

Een krabplank biedt je kat de mogelijkheid om zijn territorium af te bakenen. Katten markeren hun territorium door middel van geur en door te krabben laat je kat zijn geur achter op de krabplank. Hierdoor voelt jouw kat zich veiliger en vertrouwder in zijn omgeving.

Krabben is goed voor de gezondheid van je kat.

Een ander voordeel van krabplanken is dat ze de fysieke gezondheid van je kat verbeteren. Door het krabben worden de spieren van jouw kat aangespannen, rekt je kat zich uit en worden de gewrichten soepeler. Bedenk zelf eens hoe fijn het is om je uit te rekken en dat geldt ook voor je kat!

Het grootse voordeel van een krabplank voor jou

Niet alleen voorkom je met een krabplank dat je kat de bank of  vloerbedekking aan rafels krabt. Maar het allerfijnste van een krabplank is dat je hem lekker plat tegen de muur kan bevestigen waardoor hij niet in de weg staat.

Nog een voordeel is dat je zelf kan bepalen hoe hoog die krabplank komt te hangen. Zodat je kat altijd de juiste hoogte heeft om zich helemaal te kunnen strekken en je kan een krabplank zonder gedoe bevestigen op die plekken die er voor je kat er toe doen, zodat hij zijn territorium veilig kan maken.

En voor katten die liever horizontaal krabben kan je natuurlijk ook de krabplank plat neerleggen. Zodat je tapijt veilig is voor het gekrabbel van je kat. Gelukkig zijn krabplanken verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat je altijd een krabplank kunt vinden die past bij jouw interieur.

Tips voor het uitzoeken van een krabplank

Wanneer je op zoek gaat naar een krabplank, is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal. Het heeft geen zin om planken met omwonden sisaltouw te gebruiken, touw is snel stuk en rafelt. Gebruik dan liever sisaltapijt (jabo) dat gaat lang mee.

Krabplanken van tapijt kunnen er heel erg leuk uitzien als ze nieuw zijn, maar laten als snel sporen van gebruik zien. Bovendien moet je uitkijken dat de kattennagel niet blijft haken als er lussentapijt wordt gebruikt.

Ook kartonnen krabplanken gaan vrij snel stuk… gelukkig zijn ze in verhouding ook niet zo duur, want ze zijn niet te versmaden voor veel katten. Zo’n simpele snel weg krabbende kartonnen krabplankjes blijven in veel kattenhuizen favoriet.

Een krabplank is een goede investering ter bescherming van je interieur.

Kortom, een krabplank is een onmisbaar item voor elke kattenouder die misschien geen plaats heeft voor meerdere krabpalen maar wel een vrij stukje muur over heeft op de juiste plek. En heb je veel muur over (voor je kat) kijk dan ook eens naar de mogelijkheid die een klimwand biedt en mix en match krabplanken, opstap plekjes, hang outs en slaapplekken boven op je kast tot de beste klimparadijs ever.

Zoals gezegd is het investeren in krabmogelijkheden zoals een krabplank een investering in de gezondheid en vooral ook het welzijn van je kat. Met krabmateriaal geef je je kat de mogelijkheid om op een natuurlijke manier zijn nagels te onderhouden, zijn territorium af te bakenen en zijn frustratie af te reageren.

En als kattenouder bieden krabplanken jou ook voordelen, zoals het behoud van je interieur en de mogelijkheid om een krabplank te kiezen die past bij jouw stijl.

Dus waar wacht je nog op? Investeer vandaag nog in een krabplank en geef jouw kat het beste!
De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 31 reviews.
vraag de e-magazine van Cats & Things aan

De najaarsmagazine is uit, die moet je hebben

Vol tips om je kat eens goed te verwennen. Laat je naam en e-mail achter, dan heb je hem zo te pakken.