Klimmuur

Filter
Tonen 4 van 4 producten

Een klimmuur helpt om je kat actief en lening te houden.

Een klimmuur is echt een geweldig alternatief voor een grote krabpaal of klimpaleis. Als je de klimwand voor je kat goed inricht met verschillende onderdelen dan is het niet alleen de manier om aan de natuurlijke behoefte van je kat te voldoen om zijn omgeving op een 3D manier te gebruiken. Maar zo’n klimmuur zal je kat ook actief houden en biedt ook talloze voordelen voor zijn gezondheid en welzijn. Ik neem je mee in een aantal redenen waarom een klimmuur een must-have is voor elke kattenouder.

Klimmen voldoet aan de natuurlijke behoefte van je kat

Katten zijn van nature nieuwsgierig actieve dieren die hun omgeving op een 3D manier gebruiken. Een klimmuur biedt je kat de perfecte gelegenheid om naar hogere sferen te stijgen. Hierdoor voelt je kat zich veiliger omdat hij een ontsnappingsroute heeft die buiten het bereik van een natuurlijke vijand of grijpgrage kinderhandjes ligt.

Klimmen bevordert de fysieke gezondheid van je kat

Een klimmuur draagt bij aan de fysieke gezondheid van je kat. Door te klimmen en te klauteren, kan je kat zijn spieren gebruiken en versterken, blijven zijn gewrichten soepel en worden als je de klimmuur op de juiste manier maakt, zijn balans en lenigheid uitgedaagd. Dit helpt bij het voorkomen van obesitas waaraan zoveel binnenkatten leiden omdat ze niet genoeg bewegen.

Klimmen helpt bij het verminderen van stress

Door een klimmuur kan je kat omhoog klimmen, ver weg van de drukte op de grond. Alleen al het idee dat hij omhoog kan geeft rust. Een ontsnappingsroute voor als het een keer nodig is. En een hoge ligplek in die klimwand geeft de mogelijkheid om het gezinsleven rustig te bekijken zonder gestoord te worden. Op die manier kan je kat toch bij alles betrokken zijn, zonder dat hij zich in het “gedruis” hoeft te mengen.

Klimmen helpt bij het voorkomen van vernielingen in je huis

Als je een klimwand hebt waar flink op gesprongen en gespeelt kan worden, zal je merken dat het klimmen in de gordijnen en het klauwen in je bank een stuk minder wordt. Juist doordat je kat een uitlaatklep heeft voor die “gekke 5 minuten” en veilig kan uitrazen worden de hooliganproblemen uit verveling of stress voorkomen.

Klimmen helpt bij het verbeteren van de relatie tussen jou en je kat

Zo’n klimmuur biedt echt geweldige mogelijkheden om flink met je kat te spelen en hem achter een hengel aan te laten rennen. Door dit intensieve spelen met je kat op de onderdelen van de klimmuur wordt de band met je kat versterkt. Bovendien geeft een klimwand ook de gelegenheid om snoepjes en lieveling kattenspeeltjes te verstoppen, zodat je kat iets te ontdekken heeft als jij een keer niet zo actief met je kat bezig kan zijn.

Tips voor het uitzoeken van klimmuur onderdelen

Of je nu kiest voor een kant-en-klare klimmuur of zelf een klimmuur maakt, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de klimmuur veilig is voor je kat. Zorg ervoor dat de materialen stevig zijn en dat alle verbindingen veilig zijn bevestigd. Controleer ook regelmatig of er geen beschadigingen zijn en repareer ze op tijd. Je wil natuurlijk niet dat je lieveling van de klimwand afdondert.

Hou bij plaatsing rekening met de leeftijd en lenigheid van je kat.
En let bij het uitzoeken van de klimmuur onderdelen of ze groot genoeg zijn voor je kat. Die tussenstapjes hoeven natuurlijk alleen maar betreden te worden. Maar het is wel handig als de ligplaatsen je kat ook veilig kunnen dragen en hij er niet afrolt in zijn slaap.

Een klimmuur is een investering in de gezondheid van je kat.

Kortom, een klimmuur is een geweldige investering voor de gezondheid en het welzijn van je kat. Het is niet zo’n sta in de weg als een groot krabmeubel en als je het goed doet kan je hem geweldig inpassen binnen je eigen woonstijl en gebruik maken van de meubels die je al hebt.

Als echte kattenouder weet je hoe belangrijk het is om je kat gelukkig en gezond te houden. Een van de beste manieren om dit te doen is door je kat de mogelijkheid te geven om zijn natuurlijke gedrag te uiten door te klimmen en vanuit de hoogte de boel in de gaten te houden.

En wat is daar nou beter geschikt voor dan een klimmuur?
De waardering van catsandthings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 31 reviews.
vraag de e-magazine van Cats & Things aan

De najaarsmagazine is uit, die moet je hebben

Vol tips om je kat eens goed te verwennen. Laat je naam en e-mail achter, dan heb je hem zo te pakken.